RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Коли Рада може ухвалити новий закон про мобілізацію: нардеп назвав "день Х"

Фінальне голосування за новий закон про мобілізацію відбудеться уже зовсім скоро - це станеться за умови внесених правок, у четвер, 11 квітня.

Про це заявив нардеп Ярослав Железняк.

Він наголосив, що Комітет має право давати свої рекомендації, проте долю закону та кожної окремої правки вирішує виключно зала парламенту.

Так, перед нардепами з'явиться таблиця до другого читання, в якій буде понад 4300 правок, розділених на дві групи. У першій будуть ті, що враховані Комітетом, тобто те, що увійшло в рекомендації до другого читання. Таких правок, за словами Железняка, "відносно небагато". Друга група — відхилені правки, і таких "дуже багато".

У середу, 10 квітня Верховна Рада почне розглядати саме відхилені правки. Автор кожної такої правки зможе запропонувати залі проголосувати — якщо правка набере понад 226 голосів, її врахують.

"Я мало вірю, що буде позитивний тут результат, але такі правки ставити будуть. І враховуючи, скільки колег вже публічно не задоволені рішенням Комітету, то ставити будуть багато", — зауважив Железняк.

Читайте також: Місяць за три і пільги для родин військових: що нового в законопроєкті про мобілізацію

За його прогнозами, відхилені правки розглядатимуть упродовж всього дня, 10 квітня, чи не до самої ночі. А вже зранку четверга, за умови, що "пройдуть всі відхилені правки", розглянуть правки, враховані Комітетом. Цей етап нардеп називає "найголовнішим".

"Тут вже більше інтриги. Кожен депутат може поставити кожну таку правку „на підтвердження“. Тобто, щоб її зберегти, треба в залі набрати 226+ голосів на кожну правку. Інакше вона стає відхиленою, і текст повертається до редакції першого читання. Тому все буде вирішуватися саме 11-го квітня. По кожній зміні яка врахована", — наголосив Железняк.

Він також додав, що лише після всіх процедур відбудеться фінальне голосування за закон в цілому.

Раніше ми писали, що у Раді зробили перший крок щодо мобілізації ув’язнених.

  • Вас може зацікавити:

Перелік "критично важливих" установ поповнився: додали цирк і фірму Офісу президента

У Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном: що відомо

Бронь за гроші: як буде діяти механізм економічного бронювання

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.