RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росія гатить по Україні "свіжими" ракетами: у ЗСУ розкрили тактику ворога

Для останніх ворожих обстрілів російські військові використовували "свіжі" ракети, що були виготовлені в останні кілька років. В цей час на фронті, зокрема біля Часового Яру, ситуація контрольована. Тактика дій ворога залишається незмінною.

Про це в етері національного телемарафону розповіли речник Повітряних сил України Ілля Євлаш та речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин

Читайте також: У Росії є два напрямки для літнього наступу в Україні: який можуть обрати в Кремлі

Ситуація з ракетами у росіян

Ілля Євлаш вказав, що ракети, які росіяни використали для останніх ударів по території України, були виготовлені нещодавно:

"Ракети виготовленні саме за останні роки - 2023-2024 рік. Ці ракети є "свіжими" - тільки но ракета була виготовлена - вона одразу була застосована".

Речник Повітряних сил України Ілля Євлаш вказує, що станом на зараз, на російських складах зберігається до 950 ракет, проте невідомо, яку саме кількість із цих запасів ворог може застосувати проти України.

Ситуація на фронті та тактика ворога

Крім того, в етері національного телемарафону речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів про ситуацію на фронті, зокрема в районі Часового Яру – наразі вона контрольована, в місті та на околицях ворога немає.

"Ситуація контрольована. Противника ані в місті, ані околицях немає, – говорить Назар Волошин, зауважуючи, що противник використовує перевагу в повітрі: – Але ворог використовує перевагу в повітрі, в ракетах, в артилерійських боєприпасах, щоб досягти своєї мети - вийти на кордони Донецької області".

За словами речника ОСУВ "Хортиця", тактика дій ворога залишається стабільною – це велика кількість піхоти та постійні штурмові дії. Він вказує на те, що штурмові групи атакують за підтримки артилерії та авіації:

"Штурмові групи заїжджають на БМП, атакують за підтримки артилерії та авіації, яка дошкуляє КАБами. Росіяни стягують час від часу велику кількість артилерії, попри те, що йде наша масштабна контрбатарейна боротьба".

Волошин зауважив, що більша частина таких ударів націлена саме на Часів Яр. Речник вважає, що окупанти хочуть підвести своїх військових максимально близько до лінії зіткнення, щоб ті надалі вдавалися до штурмів. Проте українські військові не дають ворогові втілювати свої плани – ЗСУ й надалі відбивають штурми противника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що росіяни втрачають позиції біля Кремінної на Луганщині.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни намагалися вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра: зведення Генштабу

Кількість "хороших" росіян перевалила за круглу цифру: свіжі дані Генштабу

Україна розробила план для контрнаступу: Зеленський заінтригував заявою