RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Україна розробила план для контрнаступу: Зеленський заінтригував заявою

Україна готує масштабний контрнаступ проти російських військ, заявив президент Володимир Зеленський. Цей план покликаний відвоювати окуповані території та відновити суверенітет України.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню BILD.

Зеленський підкреслив, що Україна не має іншого вибору, окрім як перемогти, але він не може гарантувати терміни контрнаступу.

Читайте також: Коли Україна зможе перехопити ініціативу на полі бою: в ISW дали прогноз

"Ми обов'язково переможемо, але я не можу назвати точну дату", - заявив Зеленський.

Для успішного проведення контрнаступу Україні потрібне суттєве поповнення свого арсеналу зброї. Президент Зеленський звернувся за допомогою до міжнародних партнерів, особливо до Сполучених Штатів, які вже надають Україні значну військову підтримку.

За словами Зеленського, план контрнаступу спирається на уроки попередніх битв із російськими військами. Він заявив, що українська армія адаптувала свою тактику і стратегію, щоб підвищити ефективність операцій.

"Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але об'єднаний Захід має сучасні системи озброєнь. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей, як зброя", - зазначив він.

Успіх українського контрнаступу залежатиме від низки факторів, включаючи рівень підтримки з боку міжнародних партнерів, а також здатності української армії мобілізувати ресурси та ефективно скоординувати свої дії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, яких змін варто чекати на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ на Бахмутському напрямку: звіт ISW

"Лінія Сирського"? Чи зможуть нові укріплення стримати наступ окупантів

Коли Україна зможе розпочати контрнаступ: британський генерал дав прогноз