RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росіяни намагалися вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра: зведення Генштабу

Протягом минулої доби на лінії фронту відбулося 83 бойових зіткнення – за день ворог наніс 11 ракетних та 108 авіаційних ударів, а також здійснив 149 обстрілів з РСЗВ. Найбільша кількість боїв за день відбулася на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Херсонщині ворог зберігає намір вибити українські підрозділи із плацдармів на лівому березі Дніпра.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росія вдарила по Одесі ракетами, на місці прильоту піднявся стовп диму

Цієї ночі окупанти запустили також 17 безпілотників типу “Shahed”. – Силам протиповітряної оборони України вдалось ліквідувати 14 ударних "шахедів".

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки противника в районах населених пунктів Кислівка, Іванівка Харківської області та Андріївка Луганської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 3 атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 29 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі та Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне де ворог, 28 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог 5 разів атакував позиції українських захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив безуспішну атаку позицій українських військ.

Разом з цим авіація Сил оборони вдарила по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 зенітно-ракетних комплексах противника.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу та 3 засобах протиповітряної оборони окупантів", – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, раніше в ISW проаналізували зміни на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Україна розробила план для контрнаступу: Зеленський заінтригував заявою

Атака тривала майже сім годин: "шахеди" долетіли до Львівщини, в кількох областях лунали вибухи

Глава Пентагону розкритикував атаки України по російських НПЗ