RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

22 червня

21 червня

Всі новини

Все, крім майна і коханок: які дані внесуть до е-кабінету призовника

Електронний кабінет призовника, який планують запустити влітку, буде містити максимальну інформацію про людину, за винятком даних про нерухомість.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Читайте також: Електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки: що треба знати про зміни

Е-кабінет створять на кожного військовозобов’язаного, незалежно від того, чи буде він або вона ним користуватися. Реєструватися там чи ні – це право, а не обов’язок. Людина зможе надати або побачити свої дані в реєстрі, не звертаючись до ТЦК особисто. Потрібно лише завантажити підтверджуючі документи.

Метою Реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг" є ідентифікація військовозобов’язаних громадян та оформлення документів військового обліку.

За його словами, у електронному кабінеті є один серйозний плюс, який дозволяє оформити відстрочку від військової служби без проходження ВЛК.

"Скажу так: якщо ваша дружина отримає доступ до вашого електронного кабінету то зрозуміє, що за двадцять років спільного життя, вона багато чого і не знала. А якщо серйозно, там стільки інформації про нас, що всі бази МВС і СБУ просто відпочивають", - зазначає адвокат.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки.

  • Вас також може зацікавити:

Кому з обмежено придатних не треба за новим законом повторно проходити ВЛК

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

Що буде з обмежено придатними - існує два варіанти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.