RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як ТЦК зможе обмежувати українців у керуванні авто: детальне роз'яснення

Відповідно до нового закону про мобілізацію, особи, які ухиляються від мобілізації, будеть обмежені у праві керування авто.

Як ТЦК буде обмежувати у керуванні авто, розповіли юристи.

Читайте також: Демобілізації не буде: депутати викинули правку з законопроекту

Питання обмеження кермування авто буде вирішуватися лише у судовому порядку, за поданням ТЦК. Спочатку керівник ТЦК має звернутися до поліції щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення ухилянта до ТЦК.

Далі, у разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК, керівник ТЦК протягом 5 днів надсилає цьому громадянину в паперовій формі через пошту вимогу про виконання обов’язку.

Якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги не виконав обов’язку, ТЦК звертається до суду з приводу обмеження у праві керування авто.

Суд розглядає позов в письмовому провадженні протягом 30 днів з дня відкриття провадження у справі, а за ініціативою суду чи клопотанням сторони – з проведенням судового засідання.

При цьому неприбуття у судове засідання як ТЦК, так і громадянина, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає її розгляду.

Суд закриває провадження у справі у разі виконання вимоги. Тимчасові обмеження встановлюються на строк до виконання або відкликання вимоги. Рішення суду у справах, визначених цією статтею, підлягають негайному виконанню.

Апеляційні скарги можуть бути подані протягом 15 днів з дня проголошення рішення. Проте подання апеляційної скарги не перешкоджає його виконанню.

Нагадаємо, раніше в Раді дали добро на мобілізацію засуджених.

  • Вас також може зацікавити:

Демобілізація точно буде у двох випадках - голова Ради резервістів ЗСУ

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.