RU  UA

Росіяни знищують усе: яка підступна тактика агресора на Бахмутському напрямку

Ситуація на Бахмутському напрямку й надалі залишається гострою, проте українські військові продовжують чинити опір ворогові – лише за минулу добу вдалося відбити 29 атак супротивника. Проте окупанти не полишають спроб взяти Часів Яр – для цього активно залучають авіацію, ведуть бої навколо міста.

Про те, як ворог "знищує все перед собою" та яку тактику дій використовує противник на Бахмутському напрямку, в етері Апостроф TV розповів офіцер Національної гвардії України Максим Матвійчук.

Читайте також: Дуже страшна і дешева зброя: росіяни перейшли до нової тактики на Донбасі

Він наголосив на тому, що ворог не полишає спроб захопити Часів Яр, проте українські військові й надалі зупиняють атаки противника:

"Ворог не полишає спроб взяти Часів Яр, але поки що Силами оборони України, зокрема бійцями бригади «Рубіж» його атаки зупиняють".

З огляду на невдалі спроби ворог проводить активні бої навколо міста, переключаючись на фланги:

"Через те, що вони не можуть увійти в місто, і бої точаться навколо міста, вони переключилися на фланги, аби спробувати оточити його, розуміючи, що взяти місто буде коштувати їм дуже великою ціною".

Матвійчук вказує на те, що росіяни активно залучають КАБи, ворожа авіаціє б’є"практично куди завгодно":

"КАБи на превеликий жаль поки що не зупиняються, противник б’є своєю авіацією практично куди завгодно, не дивлячись на жертви цивільного населення".

"У них достатня кількість снарядів, і вони просто знищують все перед собою. Тримати позиції хлопці готові повністю, необхідно лише подавити їхні вогневі засоби", – говорить офіцер НГУ, наголошуючи, що якщо повною мірою подавити вогневі засоби противника, то "... просування зупиниться повністю".

Максим Матвійчук також вказує, що ворог часто використовує ДРГ-групи для унеможливлення підходу резерву: "... заходять в тил для того, щоб унеможливити підхід резерву під час наступу основних сил противника. Але це відбувається не так швидко, тому що досить підготовлена система виявлення ДРГ в тилу і унеможливлення їхньої роботи в принципі".

Нагадаємо, раніше аналітики ISW проаналізували, на яких напрямках ворог намагається наступати.

  • Вас також може зацікавити:

Хочуть перетворити у "сіру зону": росіяни націлились на велике місто України

Росіяни активізували наступальні дії по всій лінії фронту, в ISW заявили про проблеми для ЗСУ

Новий наступ Росії: генералам Путіна доведеться обирати між двома варіантами