RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Знищення Трипільської ТЕС - як захистити енергетику від нових потужних ударів

Знищення Трипільської ТЕС – існує термінова необхідність захисту енергетики від подальших ударів. Шанси на відновлення ТЕС є, але без належних систем захисту ця проблема буде невирішеною.

Про це заявив Андрій Гота, голова наглядової ради ПАТ "Центренерго", в ефірі програми "Брифінг".

Хоча певні надзвукові балістичні ракети, спрямовані на електростанцію, вдалося збити, низка інших потрапила в ціль через нестачу боєприпасів для українських систем протиповітряної оборони (ППО).

Читайте також: Росіяни вдарили по ТЕЦ, яка живить Харків: що зі світлом у місті

Щоб забезпечити стійкість української енергетичної системи, Гота наголосив на першочерговому значенні зміцнення української ППО. Без допомоги міжнародних партнерів це практично неможливо.

"Будь-яке підлягає відновленню минулого літа мали схожу картину, коли ці блоки були не відремонтовані і на деяких станціях не працювали зовсім. Тобто відновити ми можемо все. У нас дуже хороший колектив, дуже мотивований колектив для відновлення", - сказав Гота.

При цьому є й хороші новини – Україна вже отримала запевнення у постачанні трансформаторів, турбін та іншого обладнання з європейських країн.

Захист енергетичної інфраструктури України від подальших руйнівних ударів є критично важливим завданням для забезпечення стабільності та безпеки українського суспільства та економіки. Вчасно здійснивши комплексні дії, описані вище, ми можемо мінімізувати вразливість нашого енергетичного сектора та забезпечити його безперервну роботу під час війни та у мирний час.

Нагадаємо, 11 квітня окупанти обстріляли Суми, авіабомба влучила у місцеву ТЕЦ.

  • Вас також може зацікавити:

На українців чекають темні часи: головні наслідки удару по Трипільській ТЕС

Удар по ДніпроГЕС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Чи буде підвищення тарифів після атак росіян: відповідь Міненерго