RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Військові отримуватимуть по 200 тисяч: Кабмін ухвалив потужне рішення

Кабінет Міністрів України виконав постанову Верховної Ради та підвищив на 70 тисяч гривень грошове забезпечення військовим, які виконують бойові завдання на передовій.

Про це повідомили народні депутати України.

Читайте також: "Йшла шоста година": нардеп показав, як "голосують" за закон про мобілізацію, відео

"Хороші новини! На виконання рішення Верховної Ради, яка в четвер ухвалила відповідну постанову, Кабмін тільки що ухвалив постанову і підвищив ще на 70 тисяч грошове забезпечення військовим “на нулі", - написала Ірина Геращенко.

За її словами, військовослужбовці "на нулі" тепер, окрім зарплати 20-25 тисяч гривень та бойових доплат 100 тисяч гривень, мають право на доплату 70 тисяч гривень, що в сумі становитиме до 200 тисяч гривень на місяць.

"Кабмін тільки що ухвалив постанову і підвищив ще на 70 тисяч грошове забезпечення військовим “на нулі”. Уряд цим рішенням виконав постанову Верховної Ради, яку вчора ухвалили. Що змінюється? Військові “на нулі” окрім зарплати в 20-25 тисяч і бойових доплат в 100 тисяч гривень, мають право на доплату в 70 тисяч гривень”, - написав Олексій Гончаренко.

Як відомо, напередодні Верховна Рада зобов'язала уряд збільшити доплату військовим, а сьогодні, 12 квітня, уряд ухвалив відповідну ухвалу. Винагороду у розмірі 70 тисяч гривень зможуть отримати бійці, які виконують завдання на лінії бойових зіткнень із противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною першого ешелону оборони або наступу на ротний опорний пункт, включно. А також на території противника – зокрема, на території між позиціями військ РФ та Сил оборони, на тимчасово окупованій території України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нардепи не підтримали правку про демобілізації військовослужбовців.

  • Вас також може зацікавити:

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Демобілізація точно буде у двох випадках - голова Ради резервістів ЗСУ

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть