RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Вже працюємо": у Міноборони розповіли, коли буде готовий проект закону про демобілізацію

Найближчими місяцями у Верховній Раді можуть зареєструвати новий законопроєкт про демобілізацію.

Цю інформацію в етері телемарафону озвучив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

За його словами, законопроєкт, який передбачатиме процес демобілізації військових, вже розробляється. Документ можуть зареєструвати у Верховній Раді найближчими місяцями.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: що зміниться для українців

Лазуткін наголосив, що законопроєкт про мобілізацію спільно розроблятимуть Міноборони та представники Генштабу, і станом на зараз можна говорити про певні напрацювання.

"Зрозуміло, що ця тема і важлива, і чутлива для суспільства. Зрозуміло, що зараз людям, які знаходяться на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок, водночас замінити людей, які мають бойовий досвід, потрібно, зважуючи багато різних моментів, у тому числі їх треба замінити підготовленими бійцями", - продовжив офіцер в етері телемарафону.

Лазуткін нагадав, що раніше в соцмережах з'явилася інформація про те, що законопроєкт про демобілізацію буде готовий через вісім місяців. Спікер Міноборони не виключає, що фахівці можуть раніше завершити роботу над документом. Окремо Лазуткін наголосив, що питання не у розробці законопроєкту, а фінальному ухваленні, оскільки необхідно зібрати 226 голосів парламентарів.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що військові отримуватимуть по 200 тисяч.

Вас може зацікавити:

Кого знімуть з військового обліку за новим законом про мобілізацію: повний перелік категорій

Як ТЦК зможе обмежувати українців у керуванні авто: детальне роз'яснення

Рада підтримала скандальний закон про мобілізацію: як голосували нардепи