RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ТЦК розв’язали руки: адвокат пояснив, як зміниться процес вручення повісток

У зв'язку з ухваленням нового закону про мобілізацію, повістка-вимога ТЦК буде вважатися врученою навіть, якщо її не вручили особисто та військовозобов'язаний не перебуває за адресою проживання. Санкції – затримання, штраф до 25500 та обмеження у праві керування авто.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Читайте також: Як оновити дані без візиту до ТЦК: що треба знати військовозобов’язаним

За його словами, якщо військовозобов'язаний не з'явиться до ТЦК до конкретної дати на вимогу, керівник ТЦК може ініціювати затримання.

"Складання постанови за статтею 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення зі штрафом до 25 500 грн і обмеженням у праві керування", - зазначає Сімутін.

Якщо місце реєстрації військовозобов'язаного збігається з надісланим поштовим повідомленням, а він не повідомив про зміну місця проживання, то повістка з відміткою про неможливість вручення з причини відсутності адресата, вважається належним чином повідомлена та не перешкоджає подальшому розгляду справи по суті.

"Тобто схема роботи буде аналогічна, і після отримання поштового повідомлення у начальника ТЦК відкривається поле, фактично розв'язуються руки для застосування всіх тих примусових заходів. І саме головне - без необхідності доведення вручення повістки особисто", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, раніше в Раді дали добро на мобілізацію засуджених.

  • Вас також може зацікавити:

Демобілізація точно буде у двох випадках - голова Ради резервістів ЗСУ

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.