RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні у розшук оголошено скандального ексзаступника секретаря РНБО

16 квітня Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосив у розшук колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Про це інформує пресцентр САП.

Читайте також: Хто з нардепів має підозри у злочинах проти нацбезпеки: інфографіка

Як зазначається, його спільно з ексзаступником голови Міноборони та директором департаменту оборонного відомства обвинувачують у завданні збитків державі на 17,4 млн грн.

"Суд зважив на неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перебування указаної особи за кордоном та задовольнив клопотання", - йдеться у повідомленні.

Як встановили слідчі, колишній посадовець скористався наданою йому владою та службовим становищем всупереч інтересам служби для отримання неправомірної вигоди структурою, де він та наближені особи мали частку власності. Йдеться про ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Восени 2019-го йому повідомили про підозру, у квітні 2020-го - двом іншим вищевказаним особам. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

У липні 2021-го матеріали справи передали до ВАКС для розгляду по суті.

САП не називає імені та прізвища ексзаступника секретаря РНБО, та з огляду на відкриті джерела інформації, йдеться про Олега Гладковського.

Раніше ми писали, що у Київській області СБУ затримала ексдепутата Фастівської міської ради від забороненої політпартії ОПЗЖ.

  • Вас також може зацікавити:

"Слуга" Безгін не вніс у декларацію прибуток від продажу квартири в Криму родичці-депутатці рф - екснардеп

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото