RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ЗСУ відбили всі штурми росіян, відбулось майже 90 бойових зіткнень: заява Генштабу

Протягом минулої доби на фронті відбулося 87 бойових зіткнень – противник намагався активно діяти на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, залучаючись підтримкою авіації. Станом на ранок в Середземному морі перебуває 3 ворожі кораблі, з них 2 носії крилатих ракет "Калібр".

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Ворог намагався прорвати українську оборону під Сіверськом: карти боїв

За добу ворог також завдав 4 ракетних та 57 авіаційних удари, здійснив 89 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку ворог 4 рази атакував наші позиції в районі населеного пункту Новосергіївка Харківської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 24 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито 19 атак в районах населених пунктів Семенівка, Новобахмутівка, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське та Новоукраїнка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Водяне, Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 23 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти, за підтримки авіації, 5 разів атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, російські загарбники здійснили 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

ЗСУ продовжують не лише відбивати атаки, а й завдавати ворогові втрат – лише за минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника.

Генштаб ЗСУ зауважує: "Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 складу боєприпасів та 1 іншому важливому об’єкту противника".

Крім того, Генеральний штаб вранці повідомив, що станом на сьому ранку в Чорному та Азовському морі відсутні ворожі кораблі. Проте в Середземному морі є 3 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр" (загальний залп - до 24 ракет).

Зауважується, що за добу через Керченську протоку в інтересах ворога пройшли:

  • до Азовського моря – 8 суден, з них 3 - рухалось з протоки Босфор;
  • до Чорного моря - 24 судна, з них 7 - продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Генштаб ЗСУ наголошує, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія всю ніч запускала "шахеди".

  • Вас також може зацікавити:

Сили оборони просуваються під Донецьком, росіяни прорвалися в районі Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

Жодного цілого будинку: так зараз виглядає Роботине на Запоріжжі. Відео

ЗСУ повернули свої позиції під Авдіївкою, росіяни мали успіх на кількох напрямах – звіт ISW