RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Всю ніч Росія запускала "шахеди": де лунали вибухи

Вночі 18 квітня ворог вчергове запустив по Україні групи БпЛА типу "Shahed" – всю ніч безпілотники літали над Україною, в декількох областях чули вибухи, станом на ранок на заході України триває повітряна тривога.

"Апостроф" зібрав актуальну інформацію про нічну атаку БпЛА.

Читайте також: Росія вдарила по Чернігову під час хвилини мовчання: що відомо на цю мить

Варто зауважити, що станом на 06:38 повітряна тривога зберігається в декількох західних областях, а саме: Івано-Франківська, Чернівецька, Хмельницька та Тернопільська.

Карта повітряних тривог станом на 06:38

Київщина

Моніторингові канали повідомляли про БпЛА "Shahed", що о 00:01 був на межі Полтавщини та Черкащини – тримав напрямок в бік Київщини. Проте пізніше вказали, що дрон змінив напрямок на Чернігівщину – о 00:50 він рухався через Київське водосховище в напрямку Димера. Пізніше також зауважували, що кілька БпЛА полетіли в бік Житомирщини – вказували на вектор руху Радомишль.

Кілька місцевих Telegram-каналів писали, що в столичному регіоні чули вибухи. Ймовірно, що по цілях могла працювати ППО. Вночі в столиці тривогу не оголошували – варто очікувати офіційної інформації.

Хмельниччина

Повітряні Сили ЗС України в своєму Telegram-каналі писали про БпЛА, що тримали курс в напрямку Хмельницького о 02:10. Пізніше вони уточнили, що дрон рухався на Старокостянтинів. О 02:27 кореспонденти "Суспільного" писали, що на Хмельниччині чутно звуки вибухів. Місцеві пабліки вказували, що це працює ППО. Тривога в області розпочалася о 01:57 та тривала до 02:30.

О 06:02 Повітряні Сили ЗС України повідомили про ще одну групу "шахедів" на кордоні Хмельницької та Тернопільської областей, що тримали курс на захід. О 06:34 ударні БПЛА продовжували рух на Івано-Франківщині – тримали курс на Коломию та Івано-Франківськ. О 04:58 в області знову оголосили повітряну тривогу, станом на 06:38 вона досі триває.

Івано-Франківськ

О 06:53 кореспонденти "Суспільного" повідомили про звуки вибухів у місті. Варто зауважити, що о 06:14 в області оголосили повітряну тривогу, яка тривала станом на ранок.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Росія намагається повністю знищити об’єкти енергетики в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Харків може стати другим Алеппо: чому українське місто порівняли із сирійським

Перші хвилини після удару по Чернігову: поліція показала відео

Росія вдарила "шахедами" і "Кинджалами", найбільше ракет летіло на Стрий: всі подробиці