RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вплинула думка двох людей: що стало причиною метаморфози в позиції спікера Джонсона

Спікер Палати представників США Майк Джонсон вказав, що на його позицію стосовно законопроєкту про допомогу, текст якого вже з'явився на сайті Палати представників, вплинули розмова з колишнім держсекретарем Майком Помпео та доповідь директора ЦРУ Вільяма Бернса.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика

Зауважується, що на наступний день після атаки Ірану Ізраїль спікер Джонсон поговорив телефоном з лідером демократів у Палаті представників Хакімом Джеффрісом.

Під час розмови він зауважив, що, як вказує CNN з посиланням на джерело, "... готовий діяти щодо іноземної допомоги, навіть якщо це розлютило б республіканців, які не підтримали додаткову допомогу Україні, що потенційно могло б коштувати йому роботи".

В понеділок, коли Джонсон повернувся до Вашингтона, округ Колумбія, він зіткнувся з натиском багатьох колег з Республіканської партії. CNN передає, що він швидко почав чути критику з боку жорстких консерваторів, усвідомлюючи, що його ризикований “гамбіт” з окремими голосуваннями щодо допомоги - а пізніше об'єднання цих законопроектів в один пакет без включення консервативних вимог щодо більш жорсткої прикордонної політики - може спровокувати дострокове голосування за його відставку з посади спікера.

Додається, що у вівторок спікер Джонсон зустрівся з представниками своєї церкви – Південної баптистської конвенції. Це сприяло новим роздумам стосовно того, що робити далі.

"Він розривався між спробами врятувати свою роботу та діяти правильно", — сказав голова Палати представників у закордонних справах Майкл МакКоул, прихильник України, який був з Джонсоном в ніч перед оприлюдненням закону.

Проте вже в середу Джонсон остаточно впевнився у власних переконаннях. CNN зауважує, що такі зміни в позиції Джонсона відбулись також через що, що той почав безпосередньо чути критичні голоси республіканців з питань національної безпеки, зокрема колишнього держсекретаря Дональда Трампа Майка Помпео – він переконував його в гострій потребі схвалити допомогу Україні.

Також CNN згадує, як спікер Палати представників США отримав ключову доповідь від директора ЦРУ Вільяма Бернса – там йшлося про "... картину жахливої ситуації на полі бою в Україні та глобальних наслідків бездіяльності". Відзначається, що ця інформація також мала значний вплив на рішення Джонсона.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли Україна отримає перший транш допомоги США.

  • Вас також може зацікавити:

Чи отримає Україна допомогу зі США: чого чекати від голосування у Конгресі 20 квітня

Ситуація критична: хто врятує Україну системами Patriot

Спікеру Джонсону загрожує відставка, він шукає спосіб проголосувати допомогу Україні