RU  UA

У Криму тривожно: чому окупанти зміцнюють свої позиції на півострові

У тимчасово окупованому Криму росіяни продовжують зміцнювати територію фортифікаціями, які зводять, зокрема, уздовж прибережної смуги. Вони побоюються заходу до Криму ЗСУ саме в рамках морської десантної операції.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Які території опинились у зоні ураження ракет ATACMS, отриманих Україною: карти радіусу дії

За його словами, останнім часом росіяни навезли до Криму ще більше військ, і частини зараз займаються зміцненням пунктів постійної дислокації, особливо на півночі та західній частині півострова, де наша військова розвідка раніше проторила собі шлях.

Крім цього, російські частини, перекинуті у бік Перекопа, також займаються зміцненням позицій, оскільки окупанти на тлі пакету допомоги Україні зі Штатів побоюються, що ЗСУ може активізуватись на цьому напрямку.

"Щодо наших можливостей, то виходячи з характеру поданої нам західної допомоги, то ми намагатимемося заходити в Криму саме в рамках морської десантної операції, адже британці днями в рамках військової допомоги представили кілька десятків рейдових катерів, які можна задіяти в дальності на 50 км. морем", - зазначає військовий експерт.

За його словами, щойно буде ухвалено рішення про форсування Дніпра, Скадовськ відразу ж буде звільнений, а там від Скадовська до Криму якраз 50 км. Тому росіяни зараз у Криму намагаються прикритись від українських рейдів на британських катерах.

Нагадаємо, раніше Маломуж розповів, що війна перейшла у нову фазу і Кремль виявився не готовим до неї.

  • Вас також може зацікавити:

В Севастополі могли уразити найстаріше в світі бойове судно 1915 року: нові подробиці

В Криму прогриміли вибухи в районі військового аеродрому, почалася пожежа. Фото і відео

Росіяни втратили п’ять ракетних комплексів: стало відомо про наслідки "бавовни" в Джанкої. Фото