RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Позаштатна нічна ВЛК? У Львові ТЦК відповів на затримання волонтера

Львівський Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) відреагував на скандальне відео з нетверезими військовими, які силою забрали волонтера у військкомат.

Про це інформує пресслужба ТЦК.

Читайте також: В ТЦК можуть відмовити у відстрочці чоловіку дружини-інваліда: юристка назвала умову

Там зазначили, що 26 квітня отримали від громадян відео, де зафіксовано, "начебто, протиправні дії з боку працівників ТЦК", тому вирішили прояснити ситуацію і висловити свою позицію.

У пресслужбі зауважили, що подія сталася на світанку 26 квітня. Представники першого відділу Яворівського РТЦК та СП у рамках взаємодії з Державної прикордонної служби КПП "Шегині" доставили в ТЦК військовозобов’язаного громадянина. Там він оперативно пройшов "позаштатну військово-лікарську комісію", результати якої засвідчили придатність до служби в армії.

"Чоловік пройшов медичне обстеження Мостиською територіальною позаштатною військово-лікарською комісією при Яворівському РТЦК та СП, за результатами якої був визнаний придатним до військової служби", - заявили в ТЦК.

Також прокоментували знятий на відео конфлікт та факт стану сп'яніння представників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Там наголосили, що жінки, які супроводжували волонтера, самі провокували військових, перешкоджаючи виконанню службових обов'язків. Поведінку військових засудили і пообіцяли провести службову перевірку.

"Дві громадянки, які супроводжували військовозобов’язаного систематично вступали в суперечку й провокували військовослужбовців на конфлікт. Таким чином перешкоджали військовослужбовцям у виконанні їхніх службових обов’язків. Поведінку військовослужбовців засуджуємо. Проводиться службова перевірка, обставини з’ясовуються", - йдеться у повідомленні пресцентру ТЦК.

Раніше ЗМІ повідомили про інцидент, в результаті якого представники ТЦК силою забрали з автомобіля волонтера Громадської організації "Порятунок тварин Харків". Чоловік повертався з Польщі, куди транспортував безпритульних собак із Харківської області. Самі військові були напідпитку, нецензурно ображали жінок, які заступились за волонтера.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким "казкам" про ТЦКне треба вірити.

  • Вас також може зацікавити:

Вся інформація йде до ТЦК: які є важливі нюанси реєстрації шлюбу військовозобов'язаним

Кого з українців мобілізують у 2024 році: озвучені категорії

Нові правила мобілізації: яке обмеження для ухилянтів можуть залишити

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.