RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Обов’язково повернетесь на кордони України: керівники держави відзначили подвиг прикордонників

У неділю, 30 квітня, в Україні відзначають День прикордонника - представники цієї важливої та небезпечної професії стоять на варті України, коли ворог атакує країну.

Прикордонників зі святом привітали президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, а також екскомандувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

Так, за словами глави держави, наші воїни-прикордонники не лише захищають державний кордон, але й разом з усіма Силами оборони та безпеки України боронять нашу державу і людей на різних напрямках фронту.

"Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону. Робимо все, щоб цей час наблизити. Дякуємо кожному й кожній, усьому складу Державної прикордонної служби за захист, самовідданість, за гідну службу! З професійним днем – Днем прикордонника України!", - написав він у Telegram-каналі.

До привітань приєднався Олександр Сирський, який назвав 30 квітня – дуже символічним в історії українських прикордонників.

"Він присвячений подіям кінця квітня 1918 року, коли донецька група Армії Української Народної Республіки під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши від російської окупації Барвінкове, Слов’янськ, Бахмут, Костянтинівку, Микитівку, Колпаків та велику частину українського Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон Української Народної Республіки з росією", - розповів він історію створення свята.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що українські прикордонники повинні знову повернуться на сучасні міжнародно визнані кордони України.

Читайте також: Із Днем прикордонника! Гарні листівки та вітання

"У пам’яті українського народу назавжди залишиться подвиг українських захисників з Луганського прикордонного загону, які не зрадили присязі і у 2014 році героїчно чинили спротив російській агресії. Так само ми пам’ятаємо мужність прикордонників героїв оборони Маріуполя у 2022 році", - згадав Сирський.

Він додав, що наразі військовослужбовці Державної прикордонної служби України пліч-о-пліч з військовослужбовцями Сил оборони і безпеки України безпосередньо на передовій знищують російських окупантів. Головнокомандувач ЗСУ подякував особовому складу Державної прикордонної служби України за вірність присязі, мужність, відвагу, самопожертву у боротьбі за Незалежність України.

Свою повагу українським прикордонникам висловив Сергій Наєв, який наголосив, що святкування цієї дати сьогодні, актуальне, як ніколи. Адже саме прикордонники цілодобово стоять на сторожі України, першими стають грудьми та приймають удар з боку агресора, максимально стримуючи його як на землі, так і в морі.

"Шановні прикордонники, бойові побратими! Щиро та сердечно вітаю всіх з професійним святом! Я пишаюся тим, що пліч-о-пліч із вами ми відстоюємо суверенітет та незалежність нашої країни. Нам складно, проте ми вистояли, набули досвіду і стали сильнішими. Але ціна тому – людські життя. Низько вклоняюся в пам’ять про загиблих побратимів. Ми ніколи не забудемо наших Героїв, які віддали за Україну найдорожче...", - написав Наєв у своєму Telegram-каналі.

Раніше ми публікували історію звільненого з полону прикордонника з острова Зміїний.

  • Вас може зацікавити:

Новий церковний календар на 2024 рік: дати найбільших свят

Великдень 2024: як готуватися до сповіді та причастя перед великим святом

Церковний календар на травень 2024: на які дні випадають великі свята