RU  UA

Росіянам доведеться придумувати нову сакральну дату: які шанси у ворога захопити Часів Яр

До 9 травня захопити Часів Яр росіяни не зможуть, але вони продовжують штурми з використанням техніки та великої кількості живої сили.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав начальник прес-служби 26 артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашников.

Читайте також: Ворог серйозно націлився на Часів Яр: яка ситуація в найгарячішій точці фронту

Захопити Часів Яр до 9 травня - нереально для росіян. Проте вони демонструють, що стараються. Тривають постійні штурми з використанням всього наявного ресурсу. Основні напрямки - Кліщіївка, Андріївка, Новобогданівське. Втрати ворога дуже значні, хоча дещо менші, ніж були в Авдіївці. Проте регулярно вражається техніка, зокрема причепні гармати. Навколо Кліщіївки величезна кількість металолому. Також вражається жива сила", - сказав Калашников.

За його словами, росіяни збільшили використання ФАБ і КАБ.

"Використовують, як по Часовому Яру, так і по наших позиціях. В середньому на нашому відтинку за добу використовується 40-50 бомб. Ворог робить за день 10-12 тисяч пострілів. Це мало для такого роду наступальних дій. Раніше ворог більше використовував сучасні гармати Мста-С. Проте зазнали значних втрат - близько 300 одиниць і зараз використовують їх набагато менше. Також ми зараз на фронті майже не спостерігаємо САУ Гіацинт та інші, оскільки вони стріляють спеціальними снарядами. Які мають певну специфіку виробництва", - зазначив офіцер.

За його словами, схоже такі снаряди в них закінчились.

"Сьогодні переважно використовуються причіпні гармати 152 і 122 калібрів, до яких у них є снаряди, а також підходять боєприпаси, які постачають Північна Корея та Іран. Проте, навіть цих не вистачає, оскільки на фронті часом можна бачити гармати виробництва 40-50 років, таких як М-46 130 мм калібру", - додав Калашников.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бої за Часів Яр тривають з високою інтенсивністю.

  • Вас також може зацікавити:

Тримаємо Часік: військовослужбовець Олег Сенцов поділився подробицями з фронту та показав фото

Пекло на землі: військові показали, як виглядає знищений росіянами Часів Яр. Відео

Ситуація складна, ворог штурмує місто: скільки росіян задіяли для атаки на Часів Яр