RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Бронювання від призову: хто з чиновників підпадає під мобілізацію і хто має відстрочку

В Україні не всі військовозобов'язані державні службовці мають броню від мобілізації та підлягають мобілізації на загальних підставах.

Про це речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: чи призиватимуть в армію жінок

"Йдеться про те, що ці люди також на військовому обліку і також можуть бути залучені до Сил оборони. До речі, тими самими запитами на чесність і справедливість можна пояснити те, що з ухваленням нового закону також військові пенсіонери силових структур - Міністерства оборони, Національної поліції стають на військовий облік”, - зазначив Лазуткін.

За його словами, чітко визначено перелік категорій, які не підлягатимуть мобілізації.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися. Зараз буде заброньовано держслужбовців так званої категорії "А", щоб було зрозуміло широкому загалу - це керівники селищних рад, міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури і які, відповідно, є головами тих чи інших державних органів, органів місцевого самоврядування. Категорія "Б" та категорія "В" вже бронюватиметься лише на 50%. Тобто люди, які очолюють певні департаменти, певні підрозділи вже можуть бути мобілізовані", - додав він.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.