RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В Україні продовжили бронювання від мобілізації: названо термін

Терміни дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним за рішенням Міністерства економіки, продовжуються автоматично на один місяць.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у вівторок, 7 травня у Telegram-каналі.

Так, зазначається, що терміни дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов'язаним згідно з рішеннями Міністерства оборони, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 р. № 76 "Деякі аспекти впровадження положень Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо призову військовозобов'язаних на період мобілізації на час воєнного стану", які на момент прийняття цього рішення ще не завершилися, автоматично продовжуються на один місяць.

Водночас це не стосується тих відстрочок, термін яких витік за день до схвалення цього рішення.

Нагадаємо, наразі відстрочки надаються різним категоріям чоловіків, які досягли призовного віку. Це можуть бути студенти, батьки, що самотужки виховують неповнолітню дитину, особи, які постійно доглядають за хворими родичами та інші. Також право на отримання відстрочки мають особи, які були призначені на службу в державних або місцевих органах влади, а також у приватних компаніях. Для останніх категорій автоматично продовжено термін відстрочки на один місяць.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.