RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Як обрати місце служби самостійно: три поради мобілізованим

Щоб мобілізуватися в Збройні сили і самостійно вибрати військову частину, підрозділ і спеціальність для служби в армії, є кілька способів.

Про це пише ZAXID.NET.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: чи призиватимуть в армію жінок

Звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)

Якщо ви хочете служити за своєю спеціальністю, але вам не принципово потрапити до певного підрозділу, можна просто прийти в ТЦК. Проте, як уточнює сервісний портал Visit Ukraine, у цьому випадку ТЦК може все одно направити людину на перенавчання, якщо армії потрібні конкретні бійці, тож спеціальність добровольця не обов’язково врахують.Хоча у деяких містах у ТЦК працюють рекрутингові відділення, які займаються підбором місця служби для кандидата та його повним супроводом до приєднання до підрозділу. Долучаючись до армії через ТЦК, людина може обрати - або бути мобілізованим до оголошення демобілізації, або службу за контрактом.

Звернутися до конкретного підрозділу

Залежно від конкретного підрозділу, умови звернення можуть відрізнятись. Деякі з них мають сторінки у соціальних мережах у яких можна знайти контактні номери, деякі мають власні сайти, а деякі – рекрутингові центри у містах. Наприклад, у Львові є рекрутингові центри НГУ "Азов", 3-ої окремої штурмової бригади, батальйону "Вовки Да Вінчі", 103-ої бригади ТРО, 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Ще один варіант - отримати Рекомендаційний лист (так зване відношення або письмову згоду) від військової частини, де кандидат бажає проходити службу.

Знайти вакансію на платформах з пошуку роботи

Вакансії на конкретні спеціальності в певних підрозділах можна знайти на чотирьох платформах з пошуку роботи - Lobby X, Robota.ua, Work.ua, Olx Робота. Крім цього, відповідні вакансії також публікуються і на Єдиному державному порталі вакансій від служби зайнятості України. Платформи з працевлаштування пропонують, як бойові, так і небойові посади, а також вакансії у Міністерстві оборони для чинних військовослужбовців.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.