RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

​Росіяни хочуть захопити Часів Яр до 9 травня: ISW оновив карти боїв

На фронті окупанти просунулися на південний схід від Куп’янська, а також на північний захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька. Ворог не полишає надії й на захоплення Часового Яру.

Про це йдеться у звіті від Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія може перекинути війська із Запорізької області: в ISW розкрили плани ворога

Схід України: Луганська область

Російські війська мали просування на південному сході від Куп’янська. На геолокаційних кадрах від 2 травня видно російську бронетехніку у центрі Кислівки.

Російські воєнні кореспонденти заявляють про тактичний прорив безпосередньо на південь від Кислівки в напрямку Котлярівки та про просування на 480 метрів у глибину. Натомість ISW не спостерігає візуального підтвердження цього.

Також бої тривали:

  • на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки;
  • на схід від Куп'янська поблизу Петропавлівки;
  • на південний схід від Куп'янська поблизу Стельмахівки та Берестового;
  • на південний захід від Сватового біля Новоєгорівки, Греківки, Макіївки, Невського;
  • на захід від Кремінної біля Тернів, Ямполівки, Торського;
  • на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Схід України: Донецька область

3 травня тривали позиційні бойові дії й на сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута), підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

За повідомленням Генштаб ЗСУ, українські війська відбили російські атаки на схід від Сіверська в районі Верхньокам’янського, на південний схід від Сіверська в районі Спірного та Виїмки та на південний захід від Сіверська в районі Роздолівки.

Російські війська продовжують активні штурмові дії на схід від Часового Яру, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російські воєнні кореспонденти заявляють, що окупанти покращують свої тактичні позиції поблизу Часового Яру за допомогою невеликих піхотних штурмів. Також стверджують, що російські війська чекатимуть, поки українські сили в Часовому Яру будуть достатньо вразливі для посилення наступальних операцій.

Також російські війська дещо просунулися на північний захід від Авдіївки.

Геолокаційні кадри від 3 травня показують, що окупанти просунулися й в межах центру Очеретиного. Згідно з додатковими геолокаційними кадрами, російські війська трохи просунулися на захід від Соловйового.

На жаль, росіяни дещо просунулися й на південний захід від тимчасово окупованого Донецька. Геолокаційні кадри від 3 травня, показують, що російські війська просунулися на північний захід і захід від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Тривали бої й в районі кордону Донецької та Запорізької областей. Там підтверджених змін на лінії фронту не було.

"Південна вісь"

На заході Запорізької області, під Роботиним і Вербовим (на схід від Роботиного), мали місце позиційні бої. Російським військам не вдалося досягти тактичних успіхів у районі Роботиного, незважаючи на регулярні фронтові атаки на поселення протягом кількох місяців.

Тривали позиційні бойові дії й на східному (лівому) березі Херсонської області та поблизу островів у дельті річки Дніпро. За даними українських військових, невеликі російські штурмові групи даремно намагаються повернути втрачені позиції на острові Нестрига.

Раніше ми розповідали, що генерал ГУР дав гучне інтерв'ю The Economist.

  • Вас може зацікавити:

Просування росіян сповільнилося, в Кремлі обрали напрямок для наступу: звіт ISW

В Україні ліквідували російського розвідника, як й вбивав мирних людей у Чечні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах