RU  UA

Плани ворога відомі: що відбувається на Харківщині і чи дійсно є загроза здачі міст

Росіяни й надалі намагаються тиснути на Харківському напрямку. Ключові цілі ворога відомі, українські військові продовжують чинити опір російській навалі.

Про ключові цілі ворога, а також ситуацію біля Вовчанська в етері Апостроф TV розповів ветеран україно-російської війни, депутат Харківської міськради Артем Ревчук.

Читайте також: Просування росіян на Харківщині: у чому стратегічна ціль Кремля

Він вказав на те, що ситуація в регіоні контрольована: "Сили оборони роблять усе, щоб відтіснити противника з невеликих населених пунктів, які він тимчасово зайняв на півночі області".

Він зауважив на тому, щоб не слухати і не вірити маніпулятивним заявам, які поширюються в інтересах противника. "Ніхто не "здає" позиції і території, немає ніякої "здачі" Вовчанська, – вказав Ревчук із заувагою, що ведеться методична робота з витіснення противника з території області: ...тому закликаємо населення регіону не піддаватися паніці".

Стосовно стратегічної мети противника, Ревчук називає відтягнути увагу українських оборонців з Донбасу на територію Харківської області:

"Цілей противника може бути кілька, але стратегічна мета росіян - відтягнути частину Сил оборони України з Донбасу на територію Харківської області. Ми ж бачимо з ситуації на полі бою, що зараз значення має не бронетехніка, а особовий склад піхоти і FPV-дрони. Відповідно, росіяни зацікавлені в тому, щоб на території Донбасу було менше особового складу Сил оборони. Тут логіка проста".

Іншою можливою метою ворога він називає створення загрози для Харкова та провокування паніки серед населення.

"Наступна мета - створити загрози для Харкова і, якщо вдасться просунутися, то спровокувати паніку серед населення регіону, щоб воно почало масово залишати територію області, тим самим провокуючи загрозу хаосу".

Депутат Харківської міськради вважає, що таким чином противник хоче чинити тиск на українське суспільство та уряд, а також на західних партнерів, "розраховуючи, що хаос і збільшення кількості біженців можуть створити додаткові соціальні проблеми для держави".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що росіяни намагаються оточити Вовчанськ.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни не припиняють наступ на Харківщині: йдуть бої за ще одне село

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Росіяни утворили два плацдарми вздовж кордону у Харківській області: який задум Кремля