RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Замах на Фіцо: що скандальний прем'єр казав про Україну і війну

В середу, 15 травня, по всій країні, українці звернули увагу на замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Нагадаємо вам деякі його заяви стосовно України.

Матеріал підготував "Апостроф".

Читайте також: Замах на Фіцо: з'явилось відео моменту

Ставка України на воєнну перемогу у війні з Росією провалилася, а сама війна почалася з "розгулу українських неонацистів". Про це заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час виступу з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Нас переконували, що конфлікт в Україні має лише військове вирішення. Мені здається доречним сказати з нагоди другої річниці війни в Україні про дещо інше: Захід не може визнати, що стратегія продовження конфлікту в Україні не спрацювала", – сказав він.

За словами Фіцо, стратегія Заходу, яка включала масову підтримку України грошима та зброєю в поєднанні з санкціями проти Росії та "демонізація" Володимира Путіна, не спрацювала.

Він підкреслив, що попри все Росія "не стоїть на колінах ні політично, ні економічно", також прем'єр додам, що РФ досягла у війні більших територіальних здобутків, ніж Україна, і підлаштовує своє військове виробництво під нові умови.

"Єдине що спрацювало – це тисячі загиблих і покалічених людей, тисячі вбитих і покалічених українців і росіян. Мої погляди на війну в Україні досить відомі, включаючи її оцінку як порушення міжнародного права. Ця війна почалася у 2014 році з витівок українських неонацистів", – сказав словацький прем’єр.

Фіцо розкритикував Європейський Союз за підтримку військових зусиль України замість того, щоб намагатися реалізувати мирну угоду між Україною та Росією.

"Україна, Росія, Європа потребують миру. І Україна, і Росія потребують гарантій безпеки від найсильніших міжнародних гравців. Я не приймаю аргумент, що взаємне вбивство українців і росіян має тривати, щоб Україна могла вести переговори про справедливіші умови", – заявив він.

Раніше "Апостроф" публікував деталі особистості того, хто стріляв у прем'єра Словаччини.

  • Вас може зацікавити:

Стріляли з натовпу: фото і нові подробиці замаху на прем'єра Словаччини

Проросійський соратник Фіцо переміг на виборах президента Словаччини

Прем’єр Словаччини зробив скандальну заяву про "поступки територіями" Росії: в МЗС відповіли Фіцо