RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Прем’єр Словаччини зробив скандальну заяву про "поступки територіями" Росії: в МЗС відповіли Фіцо

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який уже неодноразово відзначався цинічними заявами, заявив, що Україна має поступитися територіями, окупованими Росією, щоб припинити війну.

Про це він сказав словацькому громадському мовнику RTVS.

Читайте також: Альянс шантажистів: чи зможуть Орбан і Фіцо нашкодити Україні

"Має бути якийсь компроміс. Чого вони очікують, що росіяни залишать Крим, Донбас і Луганськ? Це нереально", - заявив Фіцо.

Фіцо також підтвердив свою позицію блокувати вступ України до НАТО. Напередодні запланованої зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем він заявив, що накладе вето на це рішення.

"Я скажу, що я проти членства України в НАТО і накладу на це вето. Це було б просто приводом для Третьої світової війни, нічого іншого", - сказав Фіцо.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко у відповідь на заяву Фіцо щодо "територіального компромісу" з Росією заявив, що про це не може бути й мови.

"Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ані України, ані Словаччини, ані будь-якої іншої країни", - заявив Ніколенко.

Він додав, що Україна та партнери докладають зусиль для видворення росіян з Криму, Донбасу та Луганська, щоб вони не пішли далі – зокрема, і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв.

"Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", - зауважив речник МЗС.

Раніше "Апостроф" писав, що може зупинити Орбана в його антиукраїнській політиці.

  • Вас також може зацікавити:

Гірше, ніж за СРСР: Орбан видав нову антиукраїнську заяву

Словаччина на роздоріжжі: що загрожує Україні від "ватника" Фіцо

Блокада польського та словацького кордону: у ДПСУ розповіли про актуальну ситуацію