RU  UA

Patriot вирішують відразу дві проблеми: як ЗСУ зможуть захиститися від російських ФАБів

Експерти назвали зброю, що дозволить Україні зупинити бомбардування територій російськими окупантами. Також оцінили спроможності з виробництва зброї РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Павло Нарожний.

Читайте також: США готуються передати Україні ще одну батарею Patriot

Він зазначив, що зараз Сполучені Штати обговорюють можливість передачі однієї системи Patriot. США є найбільшим у світі оператором таких систем. Водночас у Росії спостерігається нестача техніки, яку надолужує, зокрема, застосуванням керованими авіаційними бомбами (КАБ). І якщо це не зупинити, вони будуть знищувати всі українські укріплення. І саме Patriot буде здатен впоратися із цим завданням.

"Тому збивати треба літаки. Росія може виробляти тільки три таких літаки на рік. Причому Patriot вражає кабіну літака, завдяки чому одночасно гине і пілот, якого треба готувати багато років і їх у Росії мало", - пояснив експерт.

Також прокоментував знищення 15 травня зенітного комплексу С-400 в Криму, зазначивши, що це є великою втратою для Росії.

"Їх є всього близько 50 штук. Вартість одного комплексу - один мільярд доларів. Особливо цінна ціль - радар, без якого комплекс не може запускати ракети. Цілі в Криму були уражені ATACMS. Вони мають касетні заряди, завдяки чому накривають величезну площу. Завдяки цьому в Бельбеку було вражено декілька цілей", - розповів експерт.

Щодо російської оборони, то вона ефективно працює тільки на окупованих територіях. Тоді як на території Росії не вистачає засобів. Через це вдається вражати російські НПЗ. На сьогодні уражено близько 15% виробництва, однак це поки що принципово не вплинуло на постачанні військ.

Він зауважив, що росіяни можуть оперативно виробляти тільки просту зброю - безпілотники та КАБи. Також можуть відновлювати техніку зі складів, розширити випуск крилатих ракет. Однак у них немає однієї моделі ракет, які виробляли б тисячами.

"Вони виробляють декілька моделей на різних заводах, які розпорошені по всій Росії. Тому значно збільшити виробництво вони не зможуть", - додав Павло Нарожний.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли надійде зброя від США до України.

  • Вас також може зацікавити:

Італія передасть Україні новий пакет допомоги з системою ППО SAMP/T

Україна отримає від США найновіші дрони, оснащені вогнепальною зброєю: фото і характеристики

Передача Україні доходів від заморожених активів РФ: Шольц відреагував на ініціативу ЄС