RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

31 травня

Всі новини

Коли запрацює е-кабінет військовозобов'язаних і які у ньому будуть дані: пояснення Міноборони

Речник Міноборони розповів про електронний кабінет для військовозобовʼязаних, який запрацює вже 18 травня.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі Радіо Свобода.

Читайте також: Зеленський дозволив відправляти на фронт засуджених: що відомо

"Має запрацювати з 18 травня. Але слід зазначити, що це буде така MVP-версія. Тобто надалі будуть додаткові опції в електронному кабінеті. Наразі це ж буде можливість оновити свої дані. Передусім ідеться про електронну пошту, про телефон і місце проживання", – каже Лазуткін.

Речник зазначив, що вже бачив і переглядав новий додаток і запевнив, що з його допомогою можна дуже швидко оновлювати свої дані.

Електронний кабінет точно запрацює, і впродовж 60 днів кожен військовозобов'язаний зможе виконати обовʼязок про уточнення своїх даних за 10–15 хвилин у смартфоні.

"Там усе максимально просто. ІD-банкінг, і далі просто тебе ідентифікують, ти реєструєшся і все дуже швидко заповнюєш. Ну і за великим рахунком – проста процедура для будь-якої людини, яка використовує застосунки. А це буде застосунок "Резерв+". І відповідно, мені здається, це простий шлях, особливо для молоді, яка просто таки живе у смартфонах", - каже Лазуткін.

Раніше "Апостроф" писав про те, чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК.

  • Вас може зацікавити:

"Скоро зупиниться громадський транспорт і водоканал": мер Дніпра розніс вщент бронювання від мобілізації

Ювілейний ухилянт-200: в Тисі виловили чергового потопельника

Планку мобілізації підняли: колишнім "обмежено придатним" варто зробити важливу річ

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.