RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

26 червня

Всі новини

ВЛК за новими правилами: що мають робити після 18 травня "обмежено придатні"

В Україні військовозобов'язані чоловіки, які мали висновок Військово-лікарської комісії (ВЛК) "обмежено придатний" до військової служби, мусять повторно пройти медичний огляд.

Про це йдеться у матеріалі видання "РБК-Україна".

Читайте також: Перевірки на вулицях зазнають суттєвих змін: ким займуться ТЦК з 18 травня

Оновлене законодавство не передбачає категорію "обмежено придатний". З огляду на те, що таке поняття скасували, їм потрібно буде додатково пройти перевірку. Автоматичного переведення у категорію непридатних або придатних не буде.

Громадянам зі статусом "обмежено придатний" відведено дев’ять місяців (з 04.05.2024 року) на проходження повторного медогляду.

"Автоматичного переведення" до категорії придатних чи непридатних в чинному законодавстві не передбачено, кажуть у МО. Придатність чи непридатність до військової служби вирішує виключно ВЛК", - наголошує видання.

У зв'язку з цим Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) можуть ухвалювати рішення про направлення громадян на медогляд ВЛК, якщо їх було визнано "обмежено придатними" до 4 травня поточного року.

Як відомо, в Україні з 18 травня набули чинності зміни до закону про мобілізацію, а також постанова уряду від 17 травня №560 про новий порядок вручення повісток.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали про те, що зміниться у мобілізації авто після 18 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Чи вимагатимуть військово-обліковий документ у сервісних центрах: заява МВС

У Міноборони пояснили, кому з чоловіків не потрібен штрих-код ТЦК

Застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+" вже можна скачати: як оновити дані