RU  UA  EN

Середа, 19 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 червня

Всі новини

У Міноборони пояснили, кому з чоловіків не потрібен штрих-код ТЦК

В Україні в рамках набуття чинності нового закону про мобілізацію всі чоловіки призовного віку (18-60 років) мають уточнити облікові дані, а у військовому квитку має з'явитися спеціальний штрих-код. Водночас, передбачені винятки.

Про такі нюанси "Апострофу" розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Читайте також: Усі військовозобов'язані будуть мати VIN-код: для чого він потрібен

За його словами, за новими правилами вимагається відповідний штрих-код. Без нього вважатиметься інформація не оновленою. Виконати таку вимогу потрібно упродовж 60 днів після ухвалення закону.

Частину громадян ця вимога не стосується. Так, не вимагатимуть наявність штрих-коду, якщо людину виключено з військового обліку за станом здоров'я.

" Якщо людина знята з військового обліку за станом здоров'я (виключений з військового обліку, - "Апостроф") і має статус непридатної до військової служби, то дані їй оновлювати не треба. І, відповідно, не потрібен штрих-код у військовому квитку", - пояснив він.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

  • Вас також може зацікавити:

"Скоро зупиниться громадський транспорт і водоканал": мер Дніпра розніс вщент бронювання від мобілізації

В Україні запускають застосунок Резерв+: як можна оновити дані ТЦК і до якого числа

Зеленський дозволив відправляти на фронт засуджених: що відомо

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.