RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Це вже було: в Раді оцінили шанси скандального законопроекту про податок на бездітність

Голова фінансового комітету ВРУ вважає проєкт закону про податок на бездітність, що був зареєстрований з метою поліпшення демографічної ситуації в країні, суперечливим та таким, що не має шансів на прийняття.

Про це Данило Гетманцев написав у Telegram-каналі.

Читайте також: Чи загрожує Україні паливна криза через мобілізацію водіїв: експерти дали прогноз

Стосовно проєкту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо створення передумов для поліпшення демографічної ситуації в Україні він написав, що подібний податок вже траплявся у світовій історії:

"Податок на бездітних існував в різні часи в Римі, фашистській Італії, комуністичній Польщі і, безперечно, в СРСР з 1941 року до самого кінця імперії. В народі звався податком на яйця, враховуючи нерівний податковий статус жінок і чоловіків".

Тому він вважає, що це досить суперечлива пропозиція для покращення демографічної ситуації в країні: "Напевно, надихнувшись саме цими історичними прикладами колега Гривко зареєстрував свій резонансний законопроект, яким прагне покращити нашу демографію у такий суперечливий спосіб як оподаткування бездітних, або, можливо, зробити автора ще більш відомим всій країні своїми ініціативами".

Проте Гетманцев вважає, що цей законопроєкт таки не приймуть: "... ні, шансів на прийняття нема. А ось шанси поповнити колекцію гротескних законодавчих ініціатив девʼятого скликання ВР є".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні подорожчають паливо, алкоголь та цигарки.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні поділять платників податків: як це позначиться на бізнесі

Кредитори поставили перед фактом: як Україні витримати борговий тиск під час війни

Готуйте гроші: хто заплатить тисячі гривень податку на нерухомість у 2024 році