RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Важливе уточнення: з яким саме документом випускають чоловіків за кордон

Українські чоловіки призовного віку можуть перетинати державний кордон виключно на основі паперового військово-облікового документа. Електронні аналоги прикордонники не приймають.

Про такі нюанси розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час загальнонаціонального телемарафону.

Читайте також: Чи потрібні особам з інвалідністю військово-облікові документи при перетині кордону: пояснення ДПСУ

Він зазначив, що працівники ДПСУ не розглядають електронні документи, такі як Резерв+. Для перетину кордону потрібні паперові документи. З огляду на це, громадяни мають поцікавитись, чи містяться дані про них у системі "Оберіг".

Демченко зауважив, що з 18 травня на кордоні почали перевіряти наявність військово-облікових документів у чоловіків 18-60 років. Вони мають подавати прикордонникам цей документ разом із паспортом.

Йдеться про заброньованих від мобілізації громадян, яких було визнано непридатними до служби через стан здоров’я, чоловіків із трьома неповнолітніми дітьми, чоловіків, дружини яких проходять службу.

Поки що це всі зміни щодо перетину кордону, оновлення до постанови уряду, яка регламентує порядок перетину держкордону громадянами, ще не внесли.

"Найближчим часом це може бути зроблено. Для певних категорій громадян можуть змінити можливість або умови перетину кордону", - пояснив представник ДПСУ.

Раніше ми розповідали, що штрафи ухилянтам будуть виписувати заочно.

  • Вас також може зацікавити:

До військкоматів знову черги: в ТЦК пояснили ажіотаж. Фото і відео

Платити доведеться усім: штрафи для ухилянтів збільшать у кілька разів

Ухилянтам готують драконівські штрафи: в Раді планують посилити покарання