RU  UA

"Вікно можливостей" для росіян закриється: коли можливий новий контрнаступ ЗСУ

Українські військові будуть готові до здійснення контрнаступальних дій у 2025 році. До того часу, користуючись "вікном можливостей", росіяни прагнутимуть закріпитися на захоплених територіях.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, учасник миротворчих місій, полковник запасу Сергій Грабський.

Читайте також: Росіяни планують захопити два українських міста: в ISW проаналізували наміри ворога

За його словами, Росія зараз намагається досягнути яких-небудь результатів. Це їй необхідно для того, щоб або виставити як козир на переговорах, або створити умови для майбутніх наступальних дій.

"До того, як вікно можливостей для них закриється, вони намагаються закріпитися на захоплених територіях. Проте значного успіху наступальні дії не мають. В свою чергу, коли вікно можливостей закриється, ЗСУ можливо будуть готові до здійснення наступальних дій у 2025 році", - наголосив він.

Зокрема, на Харківському напрямку проти українських сил діє 30 тисяч солдатів. Це говорить про відволікаючий характер наступу.

Водночас, на Сумському напрямку поки що не проглядається перспектив. Однак у майбутньому можливе загострення на цьому напрямку, прогнозує експерт.

"Наш плацдарм в Кринках - також відволікаюча операція. Проте ЗСУ діють там більш ефективно, ніж росіяни. Максимум 400 українських бійців відволікають на себе тисячі росіян", - пояснив Сергій Грабський.

Раніше повідомляли, що Росія може перекинути війська із Запорізької області.

  • Вас також може зацікавити:

Коли Україна зможе почати новий контрнаступ: у Байдена зробили заяву

Росія продовжує "м'ясні штурми" на Донбасі: свіжі карти боїв

Війна може затягнутися? Коли ЗСУ звільнять всю територію України від ворога