RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

Росія почала наступ на Харківщині раніше, ніж планувала: у ISW назвали причину

Війська РФ почали наступальні операції на Харківському напрямку раніше, ніж планували – причиною розглядають надання Україні оборонної допомоги від США.

Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: "Берлінська операція": як Путін використав Харків для ефекту "перемоги"

Фахівці зауважують, що російські війська почали вести обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області 10 травня. Аналітики припускають, що противник міг почати раніше, ніж планував, через надання США Україні допомоги.

Про це також свідчить той факт, що російські війська почали діяти "... до того, як вони завершили доведення Північного угруповання військ до запланованої кінцевої чисельності". Тому зараз ворог залучив лише обмежену кількість особового складу для наступу. Фахівці ISW припускають, що чисельність залучених російських підрозділів та російського угруповання військ свідчить, що противник поки що не здійснює широкомасштабну операцію із захоплення міста Харкова.

У звіті ISW згадується, що з 14 травня темпи наступальних дій ворога почали сповільнюватись – противник, ймовірно, має намір створити так звану "буферну зону" на кордоні. Саме цьому російські війська надають пріоритет, а не глибшому вторгненню в Харківську область.

Аналітики припускають, що стратегічна мета подібних дій Росії на кордоні Харківської області полягає в тому, щоб привернути і зафіксувати українські сили на цій зоні, а собі, ймовірніше за все, уможливити російський наступ на інших напрямках України.

Окрім цього противник хоче просунутися в межах ефективної дальності стрільби артилерії по місту Харків, щоб "... мати змогу вести по місту непрямий вогонь і створити умови для більш масштабних наступальних дій проти Харкова пізніше".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що наступ росіян на Харківщині сповільнився, в кількох областях у ворога є просування.

  • Вас також може зацікавити:

В Росії поскаржилися на проблеми з наступом на Вовчанськ і розкрили плани

ЗСУ відійшли з низки позицій на Харківщині - Генштаб

Росіяни планують захопити два українських міста: в ISW проаналізували наміри ворога