RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

У Запоріжжі може закритись онкоцентр через роздачу повісток працівникам: деталі скандалу

Регіональний протипухлинний центр у Запоріжжі опинився на межі закриття через заплановану реорганізацію та видачу повісток медпрацівникам.

Про це розповів директор установи Михайло Єсаянц.

За його словами, обласна влада фактично намагається ліквідувати онкоцентр у Запоріжжі, через що багато пацієнтів будуть змушені лікуватися на платній основі в іншій медичній установі, до якої хочуть приєднати протипухлинний центр.

Читайте також: У Черкасах скандал через таксиста: вихвалявся, що "відмазав" синів від війни та образив дружину військового

Єсаянц стверджує, що на керівництво онкоцентру здійснюють тиск та виписують медичному персоналу повістки до ТЦК. Реорганізацію закладу він називає "спробою розпилити гроші".

"Хочуть "кончіть" нашу лікарню, тому що я незручний. Нашому колективу обіцяють, що нікого звільняти не будуть. Люди цьому не вірять, тому ще немає ніякого документального підтвердження цьому. Документа, який би гарантував це немає. Реорганізацію пояснили тим, що треба об’єднати дві установи, щоб була одна сильна. На емоціях нам було сказано, що "багатий повинен годувати бідного, а ви тут розіжралися", - поскаржився директор установи.

Колектив центру, намагаючись оскаржити майбутню реорганізацію, подали позов до суду, після чого працівникам установи почали виписувати повістки до військкоматів. Єсаянц вважає, що подібні події важко назвати співпадінням. Позов до суду вже підписали 10 осіб, а 15 травня працівники ТЦК зустріли заступника директора онкоцентру та також видали йому повістку. Заступник Єсаянця запевнив, що перебуває на обліку та не від кого не ховається.

"Через день йому зателефонували з його ТЦК та спитали про те, чому він рахується як особа, яка перебуває в розшуку. З’ясувалось, що в розшук його оголосили 11 травня. 21 травня прийшло розпорядження, щоб певні наші співробітники з’явились до ТЦК. Список прізвищ – це перелік людей, які підписали заяву до суду. Ось така історія. Я розцінюю це як адміністративний тиск за допомогою ТЦК, використовуючи те, що зараз війна. А 23 травня, вчора, принесли повістку мені. Я поїхав до ТЦК, простояв близько 3 годин в черзі. Про це повідомив керівництву ТЦК, додавши, що готовий з’явитись", - резюмував директор онкоцентру у коментарі журналістам.

Редакція ТСН звернулася за коментарем до начальника Запорізької ОВА Івана Федорова. З'ясувалось, що питанням реорганізації установи займається його заступниця Наталія Будяк. Посадовиця запевнила, що усі адресовані їх питання вона передала керівництву, однак не знайшла часу, аби відповісти особисто.

На сайті очільника держави також з'явилася петиція, автори якої закликають не допустити реорганізацію цього протипухлинного центра. Документ вже підписали понад 11 тисяч громадян.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що у Харкові скандал через побиття чоловіків.

Вас може зацікавити:

Чоловік із ножем напав на співробітника ТЦК: як покарають злочинця

У Львові стався конфлікт велосипедистки з поліцією: дівчину з відділку забрала швидка. Відео

ТЦК звинуватили у побитті дівчини в Одесі: що кажуть у поліції та Міноборони