RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Понад 80 держав вже підтвердили участь у саміті миру: Зеленський з Харкова звернувся до Байдена і Сі

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до світових лідерів, стоячи посеред руїн, на згарищі друкарні, знищеної в результаті ворожого удару по Харкову 23 травня.

Звернення опубліковано на офіційному Телеграм-каналі президента.

Читайте також: Як виглядає зсередини друкарня у Харкові після удару: рятувальники показали відео

"Для них це задоволення – спалювати. Ми всі знаємо, із ким маємо справу. Росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною.", – зазначив Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що у світі не існує жодної нації, яка б була спроможна зупинити ворога у такій війні самотужки.

Також він вкотре наголосив на безпідставності діалогу чи будь-яких переговорів з Росією, адже вона ніколи не дотримується встановлених домовленостей.

"Чи хоче Росія діалогу? Україна має найбільший у світі досвід обману з боку Росії на переговорах. Обману, який, зокрема, був прикриттям Росії для підготовки цієї війни. І саме тому потрібні глобальні зусилля – Саміт миру за участю лідерів, яких Росії не обманути.", – підкреслив президент України.

Зеленський розповів, що 15 червня розпочнеться світовий саміт у Швейцарії, який зголосились відвідати лідери більш ніж 80 держав. Також продовжуються ділові розмови щодо залучення ще більшої кількості учасників й з інших країн.

"Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру: до Президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до Президента Сі, лідера Китаю. Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки, згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру – дійсно миру, а не паузи між ударами.", – закликав Володимир Зеленський.

Раніше ми розповідали, що в ISW спрогнозували, до яких пір триватиме ракетний терор РФ.

  • Вас може зацікавити:

Наслідки відчує уся галузь: власник зруйнованої у Харкові друкарні зробив заяву

У Харкові знову зросла кількість вбитих в "Епіцентрі", десять тіл не упізнані

По ліцею били "Іскандерами": фото наслідків ракетного удару по Харкову