RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Що робити з мобілізацією: боєць ЗСУ пояснив, чому українці насправді не поспішають до війська

Українці не поспішають йти до ТЦК, адже думають, що їх одразу відправлять на фронт без підготовки.

Про це для "Апострофа" розповів військовослужбовець 23-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, молодший сержант Олексій "Буревій" Чайковський.

Читайте також: Чи треба Україні повертати тих, хто втік за кордом: боєць ЗСУ розніс підходи до мобілізації

На питання, чому зараз до військкоматів немає таких черг, як були на початку повномасштабного вторгнення, Олексій Чайковський відповідає, він відповідає так:

"З тих, хто пішов у перші дні, багатьох, на жаль, уже нема. Загинули, поранені, у полоні. А ті, кого призивають зараз… На жаль, багато хто думає, що піду в ТЦК – і мене одразу на фронт, через тиждень штурмуватиму посадку".

Проте він наголошує, що "... це зовсім не так" – спершу військовозобов’язані пройдуть відповідну підготовку. А навіть після відряджання на фронт мобілізований виконуватиме завдання у підрозділі з щонайменше 2-3 особами з повним бойовим досвідом.

"...у будь-якому разі ти пройдеш курс молодого бійця. І якщо на фронт – то обов'язково буде бойове злагодження, у підрозділі буде щонайменше 2-3 особи з повним бойовим досвідом, – коментує військовослужбовець та додає: – До речі, у нашому підрозділі 80% – ті, хто був призваний. Добровольців, контрактників залишилося дуже мало".

В питаннях посилення мобілізації молодший сержант Чайковський не бачить сенсу, бачить причину в наступному: "Якщо людина не хоче служити, то щоб ти не робив - вона розвернеться, самовільне залишення військової частини, і все".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Захід лише розігріває апетити Путіна - боєць 23 бригади "Буревій"

  • Вас також може зацікавити:

До ТЦК з повістками приходять лише 2%: військовий розповів про провал мобілізації

Мобілізація в Україні: чи можна піти служити за своєю спеціальністю

Мобілізація повинна бути з 18 років - герой України Віталій Литвин

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.