RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Треба повністю закрити небо: скільки КАБів Росія щомісяця скидає на Україну

Українські міста потребують закриття неба, адже Росія скидає щомісяця понад три тисячі керованих авіабомб (КАБ). Зокрема, у травні скинула 3,2 тисячі.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на спільній з прем’єром Іспанії Педро Санчесом пресконференції, пише Укрінформ.

Читайте також: Росія вгатила по промзоні Харкова: що відомо про загиблих і постраждалих

"Росія застосовує понад три тисячі керованих авіабомб у місяць. Цього місяця було застосовано 3,2 тисячі КАБів, а наступного може бути використано 3,5 тисячі. На голови людям прилітають тисячі авіабомб. Ніхто, з будь-якою зброєю в руках, з будь-якою підготовкою, неспроможний це витримати", - розповів глава держави.

Він зазначив, що ситуацію здатні покращити сім додаткових систем ППО Patriot. Зокрема, для харківського напрямку необхідні бодай дві такі системи. Він пояснив, що такі авіабомби Росія скидає цивільному населенню, і по військових з літаків. Якщо стоятимуть такі система, вони не зможуть підлітати надто близько.

"Я не говорю про десятки систем, які потрібні, щоб повністю закрити небо над Україною, а про те, щоб хоча б не надавати можливість Росії використовувати тисячі авіабомб", - наголосив Зеленський.

Він наголосив на важливості спільної роботи у цьому напрямку, щоб партнери дали можливість Україні захиститись від Росії.

"Важливо розуміти, що air defence - це саме оборона, а не наступ", - додав він.

Нагадаємо, російські окупанти 25 травня влучили КАБами по гіпермаркету "Епіцентр", у результаті - знову багато загиблих та постраждалих.

  • Вас також може зацікавити:

Поліцейські показали перші хвилини після удару по "Епіцентру" в Харкові. Відео 18+

Працівники "Епіцентру" і відвідувачі: скільки людей досі шукають після удару по Харкову

Удари по Харкову: в ISW спрогнозували, до яких пір триватиме ракетний терор РФ