RU  UA

Бліцкриг на Харківщині провалився: чого чекати від Путіна та Лукашенка

Російські окупанти, після провалу наступу на Харківську область, продовжать просуватися далі. Подальший розвиток подій буде залежати від того, як вони будуть діяти у Сумській області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло.

Читайте також: Тікали з окупованої території з білим прапором: морпіхи показали відео порятунку жителів Вовчанська

"Російський бліцкриг на Харківщині повністю провалився. Ворог буде намагатися просуватися далі, намагаючись посіяти паніку. Проте без серйозних просувань. Основні бої йдуть в районах населених пунктів Стариці і Тихе. Подальші події залежать від того, як росіяни будуть діяти на Сумщині", - повідомив він.

Саме у Сумську область Росія перемістила 10 тисяч особового складу, зокрема кадирівців. Водночас, переконаний, що Суми їм взяти не вдасться. Головною метою росіян є інформаційні операції і збурення паніки серед населення. З огляду на це, важливо зберігати спокій.

Також розповів, що зараз найгарячіша ситуація спостерігається на Покровському напрямку. Там росіяни зосередили найбільші сили і зазначають найбільше втрат. Тільки за добу вони сягнули близько 369 пораненими і вбитими, знищено десять бронемашин.

Щодо північного кордону, то в самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка запал воювати зник. Біля кордону Білорусі зосереджені тільки прикордонники. Переміщення значних сил не зафіксовано. У зв'язку з цим найближчими тижнями наступу з того боку не буде.

Стосовно Донеччини, то Часів Яр залишається важливою стратегічною висотою. Через це вкрай важливо утримувати його якнайдовше.

"Зараз вибудувана оборона, проводиться мінування території. Тому, попри важку ситуацію, росіянам не вдається закріпитися на околицях міста. Росіяни намагаються оточити місто, проте поки що безуспішно. Якщо партнери виконають всі свої обіцянки щодо постачання зброї, росіяни зможуть вести воєнні дії рік-півтора, після чого почнуть слабшати. Тим часом росіяни проводять психологічні операції, намагаючися посіяти паніку в Україні і в Європі", - додав Дмитро Жмайло.

Раніше "Апостроф" писав, що експерти оцінили сили російської армії під Харковом.

  • Вас також може зацікавити:

Харківщина під потужними обстрілами: що відомо про загиблих та постраждалих

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

Росія завдала авіаудару по Вовчанську: фото руйнувань