RU  UA

Наступ ворога на Харківщині: які переваги мають ЗСУ в порівнянні з 2022 роком

Ситуація з наступальними діями ворога на Харківщині дещо змінилася, порівнюючи з 2022 роком – адже ЗСУ активніше залучає аеророзвідку та FPV-дрони проти бронетехніки РФ.

Про вплив цих змін на ситуацію на Харківському напрямку розповів в етері Апостроф TV речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

Читайте також: По Харківщині результат є на 200 відсотків - боєць ЗСУ

Спершу він зауважив на тому, що, зараз, порівнюючи з 2022 роком, активніше відбувається аеророзвідка, що дозволяє моніторити лінії бойового зіткнення:

"Коли ми зараз говоримо про спроби наступу противника на Харківщині у порівнянні з 2022 роком, це те, що зараз досить ефективно проводиться аеророзвідка, це по суті моніторинг лінії бойового зіткнення і прикордонних ділянок в режимі онлайн".

Також він наголосив на тому, що шляхом використання FPV-дронів бронетехніка ворога "має нетривалий час життя на полі бою":

"І друге – це те, що ворог, застосовуючи навіть бронетехніку, вона (бронетехніка) має нетривалий час життя на полі бою саме через застосування FPV-дронів – ми говоримо про раптові удари, досить точні удари".

Музичук вказав, що в першу чергу варто говорити про те, як ЗСУ "... вдалося в перші дні зупинити саме раптовість дій противника", щоб не дозволити ворогові досягти на перших етапах значних результатів щодо просування вглиб території України.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, що зараз відбувається під Часовим Яром.

  • Вас також може зацікавити:

"Берлінська операція": як Путін використав Харків для ефекту "перемоги"

В Росії поскаржилися на проблеми з наступом на Вовчанськ і розкрили плани

Сили оборони просунулися на Харківщині, росіяни – на Донеччині і Луганщині: звіт і карти ISW