RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Коли в додатку "Резерв+" з’явиться QR-код: названо дату

Міністерство оборони планує з 18 червня запустити в системі "Резерв+" QR-код. Це дозволить згенерувати витяг з "Оберегу", який матиме таку ж юридичну силу, як і військово-обліковий документ.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Читайте також: Чи можна виїхати з України, показавши додаток "Резерв+" на кордоні

Вона зазначила, що наразі інформація, яку бачить військовозобов’язаний про себе з реєстру "Оберіг" у застосунку має інформативний характер.

"Фактично з 18 червня ми плануємо запустити QR-код, завдяки якому посадові особи з ТЦК та Нацполіції можуть перевірити інформацію з реєстру. Код дозволить надати витяг з "Оберегу" і надати такому витягу таку ж юридичну силу як і військово-облікового документу, тобто приписному, чи військовому квитку", - розповіла Черногоренко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які дані треба оновити до 16 липня і коли це треба робити повторно.

  • Вас також може зацікавити:

Програмісти не винні: у Міноборони і ТЦК назвали причину збоїв у додатку "Резерв+"

Оновлення даних військовозобов’язаними: коли треба приходити до ТЦК і коли не обов’язково

Чи вручають повістки у ЦНАПах: відверта відповідь влади Києва

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.