RU  UA

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Чи вручають повістки у ЦНАПах: відверта відповідь влади Києва

Центри надання адміністравних послуг не мають можливості видавати повістки військовозобов'язаним чоловікам.

Цю інформацію підтвердила директорка департаменту ЦНАП КМДА Наталія Шамрай.

Закон про посилення мобілізації, який набув чинності 18 травня, передбачає, що впродовж 60 діб усі військовозобов'язані громадяни зобов'язані оновити свої облікові дані. Для цього вони можуть прийти до ТЦК та ЦНАП, або скориставшись мобільним застосунком "Резерв+".

Читайте також: Нові правила мобілізації в Україні: що зміниться з 18 травня

Разом з тим, як попереджають військовозобов'язаних громадян, працівники ЦНАП не вручатимуть повістки чоловікам, які завідають до центрів для оновлення облікових даних. За словами Наталії Шамрай, ЦНАП подібних повноважень не надавали.

Директорка департаменту наголосила, що оновлення військово-облікових даних - лише одна з 450 видів адміністративних послуг, які надають відповідні центри.

"Хочу підкреслити, що повістки видає тільки ТЦК. І відправляти на ВЛК теж можуть виключно тільки територіальні центри комплектування і соціальної підтримки. Нам як ЦНАПам таких повноважень не надавали. Я наголошую на тому, що оновлення даних – це лише одна із функцій ЦНАПів. Тим часом ми надаємо 450 видів різних адміністративних послуг, і ми не припиняємо їх надавати й зараз", - резюмувала вона в коментарі журналістам.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що в Україні запрацювали нові правила вручення повісток.

Вас може зацікавити:

Корисне засідання: ТЦК роздав повістки депутатам прямо в залі

Перевірки на вулицях зазнають суттєвих змін: ким займуться ТЦК з 18 травня

Штрих-код для військовозобов'язаних: у який термін треба його отримати