RU  UA

На кордоні почали перевіряти військово-облікові документи: що саме треба мати

Під час перетину кордону чоловіки, які визнані непридатними до військової служби, багатодітні та інші категорії, повинні надати військово-облікові документи у паперовому вигляді. Застосунок Резерв+ ж не є військово-обліковим документом.

Про це повідомив речник Прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Чи будуть повістки в "Резерв+": в Міноборони дали неоднозначну відповідь

"Після зміни законів про мобілізацію прикордонники почали перевіряти у чоловіків військово-облікові документи. Це стосується заброньованих осіб, визнаних непридатних, батьків 3 і більше дітей та інших категорій. Документи мають бути в паперовому вигляді з відповідними відмітками про відстрочку. Застосунок Резерв+ не є військово-обліковим документом", - зазначив він.

Раніше ми повідомляли про те, що прикордонники не враховують додаток "Резерв+" під час перетину державного кордону військовозобов’язаними чоловіками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які дані треба оновити до 16 липня і коли це треба робити повторно.

  • Вас також може зацікавити:

Програмісти не винні: у Міноборони і ТЦК назвали причину збоїв у додатку "Резерв+"

Оновлення даних військовозобов’язаними: коли треба приходити до ТЦК і коли не обов’язково

Чи вручають повістки у ЦНАПах: відверта відповідь влади Києва

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.