RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Геть білі смуги від трусів і ліфчиків: 24 найкращих нудистських пляжів у світі

Від скелястих берегів до дрібного піску, схожого на тальк, від великих міських бухт до віддалених берегів, є сотні пляжів по всьому світі, де веселитися біля моря без одежі цілком законно.

Про це пише видання CNN.

Читайте також: Поніжитися на сонечку не вдасться? Чи відкриють у Києві пляжний сезон

Чихуахуа, Уругвай

Найвідоміший нудистський пляж Уругваю, розташований приблизно за 30 хвилин їзди від Пунта-дель-Есте, виходить на затоку Портесуело на узбережжі Атлантичного океану.

Після десятиліть неофіційного існування пляж Чихуахуа нарешті отримав законний статус нудистського у 2000 році.

Пляж Ніда, Литва

Холодне Балтійське море може здатися не найкращим місцем для купання.

Але цей прекрасний пляж на довгих пісках Куршської коси – одне з найкрасивіших місць у Європі, де можна зняти весь одяг. Цей пляж із вкритим піщаними дюнами і прибережним лісом був центром художньої колонії в 19 столітті, приваблюючи багатьох провідних художників, поетів і письменників того часу.

Пляж Агеста, Швеція

Можливо, у Швеції є багато пляжів, де дозволено оголення, але пляж Агеста, розташований приблизно за 15 кілометрів на південь від Стокгольма, є єдиним офіційним нудистським пляжем.

Літл-Палм-Біч, Нова Зеландія

Хоча технічно це законно ходити голим на будь-якому пляжі в Новій Зеландії, яка любить особисту свободу, національні натуристи, як правило, збираються у відомих місцях без одягу, як-от Літл-Палм-Біч на острові Вайхеке.

Пляж Нугал, Хорватія

Оточений крутими скелями та затінений соснами, цей відокремлений пляж на материку навпроти острова Брач був створений для кіз, а не для тих, хто шукає відпочинку без одежі.

Як і на багатьох хорватських пляжах, поверхня галькова, а не піщана.

Пляж Мошап, Мартас-Він'ярд, Массачусетс

Розташований на західній стороні острова, Мошап — це довга вигнута смуга, яка огинає мис, на якому є історичний маяк Гей-Хед.

Зона з необов’язковим носінням одягу розташована під стародавнім вогнищем біля підніжжя скелі з піщанику.

Блекс-Біч, Ла-Хойя, Каліфорнія

Розташований під високими скелями Торрі-Пайнс, Блекс завжди був популярним місцем для засмаги в Голден-Стейті, колись цей пляж був єдиним легальним нудистським пляжем у США.

Пляж Леді Бей, Сідней, Австралія

Розташований у південній частині Сіднейської гавані, він маленький і вузький, але неймовірно відлюдний для такого великого міста.

Буне 16, Зюльт, Німеччина

Технічно всі пляжі на Зюльті є нудистськими, але Буне 16 був першим і досі залишається найкращим місцем для засмагання оголеними.

Врек, Ванкувер, Канада

Пляж Врек, названий одним із найдовших у світі нудистських пляжів, довжиною 7,8 кілометрів, насправді є серією маленьких пляжів, галькових рівнин і скелястих виступів, що обертаються навколо Пойнт Грей.

Пляж Калланцог, Нідерланди

Розташована за 60 кілометрів на північ від Амстердама, поблизу прибережного міста Каллантсуг, ця прекрасна піщана ділянка має статус Блакитного прапора та є чудовим місцем для відпочинку нудистів.

Червоний берег, Крит, Греція

До Червоного пляжу названого на честь піску кольору вохри та скель, можна дістатися за 20 хвилин пішки від Матали або за дуже коротку поїздку на човні від набережної села.

Анс де Гранд, Сен-Барт

У той час як Карибське море може бути сповнене чудових прохолодних пляжів, цей дикий білий піщаний пляж на задній стороні острова Сен-Бартс є одним із небагатьох місць на островах, де публічне оголення дозволено.

Савалет, Ібіца, Іспанія

Цей пляж, розташвоаний на найпівденнішій точці Ібіци, яка розділеа на кілька різних секцій, включаючи секцію для вечірок у пляжному клубі, гей-сцену та більш відокремлену середню частину, де натовп без одягу зможе відпочити.

Літл Біч, Мауї, Гаваї

Оточений стародавніми потоками лави та підкріпленим вулканічним шлаковим конусом, Маленький пляж був би надзвичайно крутим, навіть якби ви не могли зняти одяг.

Пляж Кап д'Агд, Франція

Натуристське селище Кап д'Агд, іноді називають "Голим містом", тут розташований найбільший у світі пляжний курорт для нудистів.

Пляж Бенас, Сардинія, Італія

Іс-Бенас, розташований уздовж західного узбережжя Сардинії поблизу міста Сан-Веро-Міліс, відомий своєю віддаленістю та незайманою природою.

Пляж Мпенджаті, Квазулу-Натал, Південна Африка

Єдиний офіційний нудистський пляж у Південній Африці – і, мабуть, єдиний законний нудистьський пляж на всьому африканському континенті – розташований у природному заповіднику Мпенджаті на південь від Дурбану.

Зеполіте, Оахака, Мексика

Узбережжя простягається приблизно на два кілометри зі скелястими обривами на обох кінцях і славиться пляжем, на якому не потрібно одягатися.

Метсоке Драгот, Ізраїль

Мабуть, єдине місце на Близькому Сході, де допускається будь-який вид публічної оголеності, Метсоке-Драгот розташований приблизно за годину їзди від Єрусалиму.

Прая Массарандупіо, Баїя, Бразилія

Пляж розташований за дві години їзди на північ від Сальвадора, нудистський пляж знаходиться приблизно в одному кілометрі ходьби від стоянки вздовж берегової лінії, оточений кокосовими пальмами.

Гуванно, Вернацца, Італія

Розташований на розкішному Чінкве-Терре, цей первозданний італійський нудистський пляж виглядає як кадри з документального фільму, Містичності пляжу додає той факт, що дістатися до нього можна лише через старий, занедбаний залізничний тунель.

Пляж Вецакі, Рига, Латвія

Розташований неподалік від Риги, він відомий своїми мерехтливими водами, приголомшливими заходами сонця та, звичайно, своєю нудистською секцією.

Парк Хайловер, Маямі, Флорида

Найпопулярніший громадський нудистський пляж у Сполучених Штатах, Гауловер, щорічно приваблює понад 1,3 мільйона голих людей на свій білий пісок і теплу воду.

Раніше "Апостроф" писав про те, де провести відпустку влітку цого року.

  • Вас може зацікавити:

Справжня окраса столиці: тисячі киян прийшли побачити унікальний міст-хвилю на Оболоні. Фото

Літній відпочинок для дітей в Україні: де як записатись у безкоштовний табір

Відпочинок на українських озерах: куди зараз можна поїхати і як дістатись