RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Поніжитися на сонечку не вдасться? Чи відкриють у Києві пляжний сезон

У Києві 2024 року офіційно не планують відкривати пляжі та зони відпочинку. Це робиться з метою безпеки та через дію воєнного стану в Україні. Водночас на деяких постах будуть чергувати рятувальники.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації, повідомляє пресслужба КМДА.

Читайте також: Літній відпочинок для дітей в Україні: де як записатись у безкоштовний табір

"Як і попередні два роки, громадянам не рекомендують відвідувати пляжі та зони відпочинку, щоб уникнути масового скупчення людей, що завадить їх безперешкодному доступу до укриттів і сховищ під час повітряної тривоги", - йдеться у повідомленні.

Водночас, відповідно до чинних вимог, фахівці виконуватимуть сезонні роботи, які потрібні для того, щоб підтримувати порядок та санітарію на столичних пляжах і зонах відпочинку. Зокрема, вони обслуговуватимуть інженерні мережі, прибиратимуть території та оброблятимуть їх від комах.

Також у КМДА нагадали, що під час дії воєнного стану в Україні заборонено відвідувати ліс та користуватися певними плавзасобами на водних об’єктах, а також обмежено або заборонено відвідувати деякі туристичні маршрути та об’єкти.

Як повідомив начальник водолазно-рятувального відділення ДСНС у Києві Олександр Туманов в етері "Київ24", попри офіційну відмову відкривати пляжний сезон у 2024 році, на деяких постах все ж будуть чергувати рятувальники.

Він додав, що не планують будувати укриття поруч з пляжами, тому що це "нелогічно і не на часі". Водночас Туманов зауважив, законом не передбачаються штрафи за відвідування пляжів, але служби проводитимуть рейди до відповідних зон відпочинку для "проведення профілактичних бесід" з мешканцями.

Раніше ми публікували цікаві фото пляжів у Києві у 1930-1980 роках.

  • Вас може зацікавити:

Справжня окраса столиці: тисячі киян прийшли побачити унікальний міст-хвилю на Оболоні. Фото

Патрулювання верхи: як і де працює кінна поліція Києва

Теплоходи, пляжі та "карпатський краєвид": як виглядала набережна Дніпра в Києві в ХІХ-ХХ сторіччях