RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Мрієте про посвідчення водія? Чи обов'язково навчатися в автошколі

В Україні, щоб отримати посвідчення водія необов'язково проходити навчання в автошколі.

Про це пише головний сервісний центр МВС України.

Читайте також: Відстрочка для студентів: які документи потрібно подати комісіям при ТЦК

"Аби скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС, не обов’язково проходити навчання в автошколі. До теоретичного іспиту можна підготуватися самостійно. Майбутні кермувальники, які вирішили самостійно опанувати теоретичний матеріал, можуть вчити теорію відповідно до тем типової навчальної програми. Також можна скористатися онлайн-тренажером із ПДР на сайті Головного сервісного центру МВС. Він відображає всі питання, які будуть на іспиті", - йдеться у повідомленні.

Для складання теоретичного іспиту необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба буде можлива не раніше, ніж через 10 днів. Цей час виділяється для того, щоб кандидат у водії міг краще підготуватися. У майбутніх кермувальників є необмежена кількість спроб для складання іспиту з теорії. Особи, які проходили теоретичну підготовку в автошколі, можуть складати теоретичний іспит протягом року, допоки дійсне свідоцтво про завершення навчання.

Практичний іспит

Свідоцтво про закінчення практичного навчання в автошколі дійсне протягом 2 років. За цей час кандидат у водії має скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС. Якщо в кандидата у водії закінчився строк дії свідоцтва про закінчення автошколи під час воєнного стану, така особа буде допущена до складання практичного іспиту у сервісному центрі МВС. Про це йдеться у постанові Кабміну №184 від 3 березня 2022 року.

Медична довідка щодо придатності керування транспортним засобом для складання іспитів має бути дійсною, інформація про стан здоров’я - актуальною.

У разі, якщо кандидат у водії не склав практичний іспит у сервісному центрі МВС, то наступна спроба може бути не раніше, ніж через 10 календарних днів. Рахувати варто починаючи з наступного дня після невдалого складання іспиту. Тобто, тепер є більше часу на додаткові заняття, аби підготуватись краще до наступної спроби.

Для складання практичного іспиту надається необмежена кількість спроб протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки.

Особа, що склала практичний іспит у сервісному центрі МВС, отримує перше посвідчення водія строком дії на 2 роки.

Раніше "Апостроф" писав про те, чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК.

  • Вас також може зацікавити:

Які дані треба оновити до 16 липня і коли це треба робити повторно

Через це можуть відібрати субсидію: що треба знати українцям, щоб не втратити виплати

Чи враховують додаток "Резерв+" при перетині кордону: пояснення ДПСУ