RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

Чи враховують додаток "Резерв+" при перетині кордону: пояснення ДПСУ

Військовозобов’язані чоловіки, котрі планують виїзд за кордон, повинні мати при собі паперовий екземпляр військового квитка, адже документи в додатку Резерв+ прикордонники враховувати не будуть.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко.

Читайте також: Нові правила мобілізації в Україні: що зміниться з 18 травня

Речник ДПСУ зауважив, що додаток Резерв+ розрахований виключно на оновлення персональних даних військовозобов'язаних – відтак при перетині кордону він не враховується. Ось як він це прокоментував:

"Це – виключно для оновлення своїх даних (застосунок "Резерв+" - "Апостроф"), і виключно для громадян, бо на кордоні наші співробітники не беруть до уваги цей додаток".

Для перевірки на кордоні варто послуговуватись лише паперовими документами.

"Ми перевіряємо виключно паперовий документ – військово-обліковий документ з відповідними відмітками у тих осіб, у кого ми зараз додатково почали перевіряти наявність цього документу", – додав Демченко.

Крім того, він нагадав, що з березня між ДПСУ та Міноборони вже налагодили систему інформаційної взаємодії на рівні баз даних, тому за необхідності прикордонники також можуть цим послуговуватись:

"Це фактично бази даних нашого відомства і системи "Оберіг", де за необхідності, як додатковий інструмент, прикордонники можуть його використати, щоб перевірити, чи не використовує людина підробні документи, перевіривши інформацію про цю особу саме в системі "Оберіг"".

І лише тоді, коли буде сформований військово-обліковий документ в електронній формі, працівники прикордонної служби почнуть приймати його також – але за умов, якщо це буде прописано в правилах перетину державного кордону.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, що робити після оновлення даних у Резерв+.

  • Вас також може зацікавити:

Далекобійникам приготуватися? Чи перевірятимуть на кордоні облікові документи водіїв фур

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Важливе уточнення: з яким саме документом випускають чоловіків за кордон

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.