RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Військові ЗСУ вимагають заборонити російську церкву в Україні: в мережі шириться флешмоб. Відео

В мережі ширяться відео військовослужбовців, що закликають депутатів Верховної Ради України підтримати та ухвалити законопроєкт №8371 – просять заборонити РПЦ в Україні.

Відповідні відео, що почали ширитися в соціальній мережі Х, зібрав "Апостроф".

Читайте також: Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

Зокрема подібне звернення опублікував військовослужбовець Збройних Сил України Артем Карякін з позивним “Східний" на своїй сторінці в соцмережі Х. Він звернувся до Верховної Ради України з проханням підтримати та ухвалити законопроєкт№8371 про заборону Російської Православної Церкви в Україні

"Вважаю, що адептам ФСБ в особі РПЦ не місце в нашій країні, особливо в момент тотальної війни за право існування нашої нації в незалежній Україні", – прокоментував він у відеозверненні.

Варто нагадати, що військовослужбовець Артем Карякін 9 років провів на тимчасово окупованій Росією Луганщині разом з матір'ю – працював на ЗСУ і займався партизанством, передаючи дані про ворога. Отримав медаль від Валерія Залужного за партизанську діяльність в окупованій Кадіївці. Влітку 2022 року він доєднався добровольцем до ЗСУ.


Також таке звернення записав та опублікував військовослужбовець Віталій Овчаренко – закликав депутатів Верховної Ради України заборонити діяльність Російської Православної Церкви (РПЦ) в Україні, проголосувавши за законопроєкт №8371.

"Російській церкві не місце в Україні", – прокоментував він у відео.


Зокрема у соцмережі Х Овчаренко також залишив наступний допис: "Це якийся нонсенс - 10 років війни, а у нас діє церковна мережа з центром в Москві!".

Нагадаємо також, що Віталій Овчаренко є учасником донецького Євромайдану, доброволець, який став на захист України з 2014 року, 9 років тому був в складі сил, що виходили з Дебальцевого.

Раніше ми розповідали, як українські церкви відреагували на заяву РПЦ про "священну війну" проти України.

Вас також може зацікавити:

Помер, а потім воскрес: в РПЦ розповіли історію зцілення китайця, що воював в Україні. Відео

Верховний суд ухвалив важливе рішення щодо переходу з Московського патріархату до ПЦУ

РПЦ оголосила війну проти України "священною", а Захід - "сатаністським"