RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

РПЦ оголосила війну проти України "священною", а Захід - "сатаністським"

Сьогодні, 27 березня, в Залі церковних соборів Храму Христа Спасителя в Москві під головуванням російського патріарха Кирила було затверджено Наказ XXV Всесвітнього російського народного собору "Сьогодення та майбутнє Російського світу".

Про це повідомляє РПЦ.

Як зазначається, цей "наказ" адресується органам законодавчої та виконавчої влади Росії.

Читайте: У Путіна готуються до поразки? Головний прислужник Кремля зробив приголомшливу обмовку

"Спеціальна військова операція"

"СВО", за версією РПЦ, є "новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, який стоїть за ним, що ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року".

У ході "СВО", як з'ясувалося, російський народ зі зброєю в руках обстоює свої "життя, свободу, державність, цивілізаційну, релігійну, національну та культурну ідентичність", а також "право жити на власній землі у межах єдиної Російської держави".

З "духовно-моральної" погляду "спеціальна військова операція" є т.зв. "Священною війною", в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію "Стримуючого", що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм.

Після завершення "СВО" вся територія сучасної України "має увійти до зони виняткового впливу Росії". "Можливість існування на даній території русофобського, ворожого Росії та її народу політичного режиму, а також політичного режиму, керованого з ворожого Росії зовнішнього центру, має бути повністю виключена", - йдеться в офіційному документі.

Руський мір

Росія є творцем, опорою та захисником Руського міру. Межі Руського міру як духовного і культурно-цивілізаційного феномену значно ширше державних кордонів як нинішньої Російської Федерації, і великий історичний Росії. Поряд з розсіяними по всьому світу представниками "російської ойкумени", Руський мір включає всіх, для кого російська традиція, святині російської цивілізації і велика російська культура є вищою цінністю і сенсом життя.

Найвищий сенс існування Росії та створеного нею Руського міру — їхня духовна місія — полягає в тому, щоб бути всесвітнім "Стримуючим", що захищає світ від зла. Історична місія полягає в тому, щоб раз-по-раз обрушувати спроби встановлення у світі універсальної гегемонії — спроби підкорити людство єдиному злому початку.

Побудова тисячолітньої російської державності є найвищою формою політичної творчості росіян як нації. Розподіл та ослаблення російського народу, позбавлення його духовних та життєвих сил завжди призводило до ослаблення та кризи Російської держави. Тому відновлення єдності російського народу, а також його духовного та життєвого потенціалу є ключовими умовами виживання та успішного розвитку Росії та Руського міру у XXI столітті.

Возз'єднання російського народу має стати одним із пріоритетних завдань зовнішньої політики України Росії. Росії слід повернутися до існуючої більше трьох століть доктрини триєдності російського народу, згідно з якою російський народ складається з великоросів, малоросів і білорусів, які є гілками (субетносами) одного народу, а поняття "російський" охоплює всіх східних слов'ян - нащадків історичної Русі. Крім визнання та розвитку у вітчизняній науці, доктрина триєдності має отримати законодавче закріплення, ставши "невід'ємною частиною російської системи права, йдеться в "наказі" XXV Всесвітнього російського народного собору".

У мережі вже висловилися, що думають про РПЦ зокрема, і Росію загалом.

Нагадаємо, раніше Православна церква України закликала Вселенського патріарха Варфоломія позбавити Кирила патріаршого престолу.

  • Читайте також:

РПЦ повністю прогнила: журналіст дав влучну назву путінської церкви

Передовий загін російської армії: священників "незалежної" УПЦ МП включили в календар РПЦ, фото

РПЦ випустила методичку для військових, як потрапити в рай: фото