RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

ДСНС та поліція отримали бронь від мобілізації, але є "нюанс": що відомо про рішення Уряду

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою передбачається бронювання від мобілізації не більше 50 відсотків від штатного складу працівників ДСНС та поліції.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Читайте також: Як отримати відстрочку від мобілізації: зразок для подання заяви

"Це ганьба! Уряд прийняв постанову, якою передбачає бронювання, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50 відсотків. Як можна було до такого додуматись я не розумію! Зараз рятувальники ДСНС щодня ризикують життям. Вони рятують людей від наслідків обстрілів російських терористів. Ви подумали, як їхня мобілізація може вплинути на безпекову ситуацію по всій Україні? Викликали міністра МВС - і де він? Поклали на все", - написав Гончаренко.

Також він оприлюднив текст постанови КМУ.

"Викладаю, який порядок бронювання пропонує уряд. Хто отримає повне бронювання, а хто - ні. Подивіться", - написав Гончаренко.

За його словами, Національна поліція також може забронювати від мобілізації не більше ніж 50% працівників.

"Буквально дві години тому Кабінет міністрів України затвердив постанову, якою він дає ДСНС тільки 50% на бронювання, до 50%. Таким чином це означає, що до 50% ДСНСників, пожежників можуть бути мобілізовані. Національна поліція так само отримала 50% бронювання. Максимум”, - сказав нардеп.


Більше того, Гончаренко розповів, що співробітників ДСНС вже "добровільно-примусово" записують до бригади Нацполіції "Лють".

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.